EXCLUSIV. Fața hidoasă a „toleranței” maghiare în Harghita: Străzi cu denumiri exclusiv în limba maghiară la Miercurea Ciuc

August 27, 2021 •Administrație •Views: 79

Noul primar al municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, continuă politica șovină și iredentistă a fostului primar Raduly Robert Kalman. Considerat a fi mai echilibrat, Korodi dovedește și el că discursul moderat de la București nu are nicio legătură cu politica de maghiarizare pe care UDMR o duce în județele Covasna și Harghita.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Miercurea Ciuc a încălcat limba oficială de stat/Edilul, obligat de instanță să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor

La inițiativa viceprimarului Bors Bela și cu raport favorabil din partea primarului Korodi Attila, Consiliul Local Miercurea Ciuc a adoptat Hotărârea nr. 125/2021 prin care au fost atribuite mai multe denumiri de străzi în cartierul Szecseny din Miercurea Ciuc.

12 din cele 16 denumiri de străzi adoptate în luna aprilie a.c. de CL Miercurea Ciuc sunt exclusiv în limba maghiară.

Din punct de vedere juridic hotărârea adoptată de CL Miercurea Ciuc este nelegală. Denumirile de străzi din România nu pot fi decât în limba oficială de stat, limba română. Străzile pot avea denumiri în limba maghiară în Ungaria, nu în România. Cu siguranță Prefectuta Harghita nu va ataca această hotărâre în contencios, ca o dovadă în plus da faptului că instituțiile statului român sunt complice la politica de maghiarizare dusă de UDMR în zonă.

Fragment din Hotărârea nr. 125/2021

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to EXCLUSIV. Fața hidoasă a „toleranței” maghiare în Harghita: Străzi cu denumiri exclusiv în limba maghiară la Miercurea Ciuc

 1. FORD says:

  A inceput si marcarea frontierei prin amplasare de borne….se numeste via Transilvanica.

 2. Viorel Isari says:

  Dacă guvernul tace, Parlamentul tace, președinția tace iar gustiția nu vede pentru că e legată la ochi (acesta este sinbolistica justiției) , părerea mea este nulă de drept și de fapt.

 3. Vrencean Ramona says:

  Noi, locuitorii din zona Szecseny am ales denumirile străzilor, Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc doar le-a aprobat fiind reprezentant în zona respectivă chiar eu personal am depus cererile la registratură cu acordul tuturor vecinilor, înainte sa faceți astfel de acuzații vă rog să verificați sursa.

  • Dan Tanasa says:

   Nu are rost să mă intrați aici pe blog pentru că oricum nu înțelegeți nimic.

  • Adrian says:

   Sarut-mana, primarul v-a facut complici pe toti la o ilegalitate si acum il certati pe cel care o semnaleaza? S-a folosit de lipsa de cunoastere a legilor din partea dvs.
   Strada Mokus, Alma, Medve, Traktoristo…. trebuiau trecute in lb. oficiala si dedesupt subtitrate, asa cu e peste tot in lume.
   Langa Orafea in comuna Osorhei, ca sa nu lezeze urechea minoritatilor, primarul a denumit strazile cu cifre: 3, 2..etc. Dar si asa ele sunt IN LIMBA ROMANA.

  • nemo says:

   adica tu vrei sa spui ca romanii au ales ca strada pe care stau sa aiba o denumire obscura maghiara?pe cine prostesti?

  • Florin V. says:

   Doamna isi trage veniturile de la populatia din zona – majoritar maghiara – si nu poate sa-si traga singura scaunul de sub fund. Are singurul magazin de desfacere din zona.
   Cati romani din zona – atatia cati sunt – a intrebat stimabila doamna – si i-au spus ca sunt de acord cu acele denumiri?
   Dar sa lasam “sondajul” facut la radiosant de doamna Vrencean (inca un nume maghiarizat) si sa mergem la lege. Cand ne dam cu parerea in public ar fi bine sa cunoastem ce spune legea. Sau pentru municipiul Miercurea Ciuc nu este valabila legislatia romana!?

  • Marius says:

   D-na? Voi? Locuitorii? Adica voi locuitorii ati cerut acest abuz? :)))))))))))))))))))))))) Ati auzit de LIMBA OFICIALA A STATULUI ROMAN? E obligatoriu in romana si optional in maghiara. Puneti mana pe Constitutie si nu mai faceti interventii fara valoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Fața hidoasă a „toleranței” maghiare în Harghita: Străzi cu denumiri exclusiv în limba maghiară la Miercurea Ciuc"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-fata-hidoasa-a-tolerantei-maghiare-in-harghita-strazi-cu-denumiri-exclusiv-in-limba-maghiara-la-miercurea-ciuc/