EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Miercurea Ciuc a încălcat limba oficială de stat/Edilul, obligat de instanță să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor

June 22, 2020 •justitie •Views: 587

Curtea de Apel București a respins astăzi, 22 iunie, recursul primarului UDMR din Miercurea Ciuc împotriva sentinței Tribunalului București prin care a fost obligat să respecte limba oficială de stat în cazul plăcuțelor cu denumiri de străzi din municipiul Miercurea Ciuc.

Citește și EXCLUSIV. Executat silit de ANAF, primarul UDMR din Miercurea Ciuc a achitat amenda de 75.000 de lei

Tribunalul București a admis joi, 5 septembrie 2019, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și l-a obligat pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului Miercurea Ciuc.

În prezent, toate plăcuțele cu denumiri de străzi din municipiul Miercurea Ciuc sunt inscripționate nelegal, cu încălcarea limbii oficiale de stat (detalii aici). Astfel, plăcuțele sunt inscripționate mai întâi în limba minorității, limba maghiară, și abia mai apoi în limba oficială de stat, ceea ce constituie o încălcare a limbii oficiale de stat.

Exemplu de placă cu denumire de stradă din Miercurea Ciuc.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) i-a solicitat primarului UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, să înlocuiască aceste plăcuțe inscripționate nelegal însă edilul a refuzat să respecte legea. ADEC l-a acționat din nou în judecată pe edilul UDMR și a câștigat.

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Respinge ca neîntemeiate excepţia nulităţii acţiunii, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei, precum şi excepţia lipsei de interes a reclamantei invocate de către pârât prin întâmpinare. Admite acţiunea. Obligă pârâtul să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului Miercurea Ciuc inscripţionate, în prezent, mai întâi în limba minorităţii, limba maghiară, cu alte plăcuţe, în care denumirea străzii în limba oficială de stat să fie inscripţionată deasupra limbii minorităţii. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, recursul urmând a se depune la Tribunalul București – Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronuntata prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 05.09.2019”.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT să schimbe TOATE indicatoarele rutiere din oraș

Raduly a formulat recurs împotriva sentinței Tribunalului București însă Curtea de Apel București nu i-a dat dreptate.

Decizia Curții de Apel București pe scurt (detalii aici): „Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 22.06.2020.CDI/EDC”.

FOTO: Raduly Robert, Cotidianul

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Miercurea Ciuc a încălcat limba oficială de stat/Edilul, obligat de instanță să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor

 1. George says:

  Toata stima, Domnule Tanasa,
  Dumnezeu sa trezeasca acest simt al dreptatii, acest spirit patriotic si acest angajament neobosit in mult mai multi romani! Este asa de trist sa vezi citi ignoranti, citi indiferenti fata de nedreptati si tradatori de neam exista printre noi. Va doresc din inima sa ajungeti intr-un post de raspundere, ca cel pentru care ati depus candidatura!
  Fiti binecuvintat si ocrotit de Dumnezeu.

 2. Selaru says:

  Felicitări domnule Tanase,legea treduce respectată,sper sa aibă bunul simt sa o îndeplinească și sa nu aibă tupeul sa o ignore!

 3. Kermit Von Klausenberg says:

  Ar trebui sa i se impute costul acestor placute …. sovinisme pe banii Statului sa faca in batatura lui “Vik de Buda” nu in Romania.

 4. Moise says:

  Daca autoritatile nu se autosesizeaza, le ajutam.
  Aplicam LEGEA !

 5. Cristian says:

  Ar trebui ca schimbarea plăcuțelor să se facă din salariul primarului nu din bani publici…iar o să strige ca din gaură de șarpe că maghiarii sunt discriminați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Miercurea Ciuc a încălcat limba oficială de stat/Edilul, obligat de instanță să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-a-incalcat-limba-oficiala-de-stat-edilul-obligat-de-instanta-sa-inlocuiasca-toate-placutele-cu-denumirile-strazilor/