EXCLUSIV. Grofii din UDMR Covasna își apără gestul MIZERABIL comis de ziua Unirii Principatelor Române. Groful UDMR Tamas Sandor vorbește despre ”provocatori ultranaţionalişti şi extremişti notorii ca Dan Tănasă şi Ioan Lăcătuşu”

January 28, 2015 •UDMR •Views: 2041

Groful UDMR Tamas Sandor, președintele CJ Covasna (FOTO: agerpres.ro)

Groful UDMR Tamas Sandor, președintele CJ Covasna (FOTO: agerpres.ro)

În primul număr al unui așa-zis buletin informativ în limba engleză (detalii aici) care ar urma să fie transmis ambasadelor din România și Ungaria pentru a atrage atenția asupra ”abuzurilor, încălcărilor şi violării drepturilor fundamentale care sunt comise împotriva etnicilor maghiari din Transilvania”, UDMR Covasna vorbește despre războiul simbolurilor din așa-zisul ținut secuiesc.

Vezi și EXCLUSIV. 2,5 milioane de lei, ”cadoul” lui Ponta pentru groful UDMR de la conducerea CJ Covasna DOCUMENT

Liderul UDMR Covasna, Tamás Sándor, președinte al Consiliului Județean Covasna, apără gestul mizerabil comis de el și de liderul UDMR Sfântu Gheorghe, primarul Antal Arpad, în data de 24 ianuarie a.c. când au refuzat să dea curs apelului comunității românești și a prefectului județului Covasna de a înlătura panoul separatist SIC din fața Prefecturii Covasna pe durata manifestărilor dedicate sărbătorii Unirii Principatelor Române (detalii aici).

”Războiul simbolurilor în Ţinutul Secuiesc

În buletinul nostru informativ din această săptămână atragem atenţia asupra faptului că prefectul judeţului Covasna cere înlăturarea panoului cu inscripţia „SIC” care a fost amplasat în semn de protest faţă de amenda aplicată pentru cântarea imnului maghiar, pe motiv că panoul jigneşte sensibilitatea românilor care sărbătoresc Mica Unire. În acest buletin îl cităm pe Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, care spune că unirea Moldovei cu Ţara Românească este un important moment istoric, dar în acelaşi timp subliniază că, în 1859, când a avut loc Mica Unire, Ţinutul Secuiesc exista deja. În opinia preşedintelui CJ Covasna, în spatele solicitării prefectului stau de fapt provocatori ultranaţionalişti şi extremişti notorii ca Dan Tănasă şi Ioan Lăcătuşu, cunoscuţi pentru ieşirile lor antimaghiare. Tamás Sándor a mai subliniat faptul că panoul cu inscripţia „SIC” nu se îndreaptă împotriva nimănui, ci are ca scop atragerea atenţiei asupra standardelor duble aplicate de autorităţile române faţă de secui”.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Grofii din UDMR Covasna își apără gestul MIZERABIL comis de ziua Unirii Principatelor Române. Groful UDMR Tamas Sandor vorbește despre ”provocatori ultranaţionalişti şi extremişti notorii ca Dan Tănasă şi Ioan Lăcătuşu”

  1. antiunguri says:

    Toti ungurii extremisti si criminali mai ales cei de la UDMR trebuie pedepsiti pentru batjocorirea continua a poporului roman si a Romaniei si pentru toate crimele savarsite de unguri impotriva romanilor.Lor le trebuie o tara care nu a fost si nu v-a fi niciodata tara lor.Nu au ce cauta pe teritoriul romanesc acesti criminali care de 25 de ani umilesc romanii in tara lor.Jos ungurii.HUO.

  2. Paul says:

    Un singur raspuns am pentru aceea care nu doar ca ofenseseaza poporul roman dar se si imbogatesc pe e spatele lui , i-ar acel raspuns coincide cu cel de Avram Iancu in 1848 “Lancea lui Horea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Grofii din UDMR Covasna își apără gestul MIZERABIL comis de ziua Unirii Principatelor Române. Groful UDMR Tamas Sandor vorbește despre ”provocatori ultranaţionalişti şi extremişti notorii ca Dan Tănasă şi Ioan Lăcătuşu”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-grofii-din-udmr-covasna-isi-apara-gestul-mizerabil-comis-de-ziua-unirii-principatelor-romane-groful-udmr-tamas-sandor-vorbeste-despre-provocatori-ultranationalisti-si-extremisti-no/