EXCLUSIV. ÎCCJ anulează DEFINITIV o hotărâre CNCD prin care am fost amendat cu 2000 de lei pentru discriminarea maghiarilor/CNCD, obligată să-mi plătească cheltuieli de judecată

June 18, 2020 •justitie •Views: 185

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ieri, 17 iunie a.c., recursul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva sentinței Curții de Apel Brașov care a anulat o hotărâre CNCD prin care am fost amendat cu 2000 de lei pentru o presupusă faptă de discriminare a maghiarilor din România.

Citește și Cum arată o mică parte dintre zecile de mesaje pe care le primesc de la cetățeni români de etnie maghiară. ATENȚIE! DOAR PENTRU CEI CU STOMACUL TARE

Curtea de Apel Brașov a anulat în aprilie 2019 o hotărâre a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care am fost amendat pentru discriminarea pe criterii etnice a comunității maghiare din România (detalii aici). 

În luna aprilie 2017, CNCD a fost sesizat de către cetățeanul Arus Zsolt István, membru al Partidului Civic Maghiar, fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Harghita, cu privire la faptul că eu m-aș face vinovat de discriminarea întregii comunități maghiare din România prin articolele pe care le public pe blogul meu.

Citește și EXCLUSIV. Instanța anulează o nouă hotărâre prin care CNCD constatase discriminarea comunității maghiare din România

În sesizarea trimisă la CNCD în martie 2017 Arus nu a reclamat conținutul unui articol de pe blogul meu ci faptul că unele comentarii publicate pe rețeaua de socializare Facebook de cititorii articolelor mele sunt discriminatorii la adresa maghiarilor din România. Eu eram făcut vinovat cu privire la comentariile pe care le publică alții pe Facebook, considerat spațiul public.

Colegiul Director al CNCD, condus de UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos, i-a dat dreptate lui Arus și a emis Hotărârea nr. 106/07.03.2018 prin care am fost găsit vinovat de discriminarea întregii comunități maghiare din România și am fost amendat cu 2000 de lei.

Hotărârea CNCD a fost luată cu unanimitate de voturi. Pentru amendarea mea au votat președintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, și Haller Istvan, membru al Colegiului Director al CNCD, ambii numiți din partea UDMR. Alături de cei doi UDMR-iști au votat și reprezentantele PSD din CNCD, Maria Lazăr (o fostă activistă PCR, detalii aici) și Luminița Gheorghiu. Tot pentru amendarea mea au votat și Popa Claudia (propusă de PNL) și Dincă Ilie (propus de minoritățile naționale).

În luna august 2018 am atacat decizia CNCD în fața Curții de Apel Brașov care în data de 19 aprilie 2019 a decis să anuleze Hotărârea nr. 106/07.03.2018.

Soluția Curții de Apel Brașov pe scurt (detalii aici): „Respinge excepţia tardivităţii cererii reconvenţionale, invocată de reclamant prin întâmpinare. Admite acţiunea formulată de reclamantul Dan Tanasă în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Arus Zsolt Istvan. Anulează Hotărârea CNCD nr. 106/07.03.2018. Respinge cererea reclamantului privind plata cheltuielilor de judecată ca nefondată. Respinge cererea reconvenţională formulată de pârâtul Arus Zsolt Istvan. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Braşov. Pronunţată în condiţiile art.396 alin.2 C.Proc.Civ. azi, 19.04.2019”. 

Atât CNCD cât și Arus au formulat recurs în cauză, ambele recursuri fiind respinse de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Recurenții au fost obligați la plata cheltuielilor de judecată în recurs.

Soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție pe scurt (detalii aici): „Respinge recursurile declarate de recurentul-pârât Arus Zsolt Istvan şi de recurentul-pârât Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării,, împotriva sentinţei nr.51/F din 19 aprilie 2019, pronunţate de Curtea de Apel Braşov – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondate. Obligă recurenţii la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către intimatul-reclamant Tanasa Dan. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 17 iunie 2020”.

În ultima perioadă, CNCD, instituție publică a statului român, sub conducerea UDMR-istului Csaba Asztalos Ferenc, încearcă să fabrice cu orice preț dosare prin care să inventeze discriminarea maghiarilor din România și că în România ar exista un discurs al urii împotriva maghiarilor. Scopul acestor decizii ilegale emise de CNCD este, pe lângă pătarea imaginii României, și atacarea puținilor lideri și jurnaliști care mai semnalează situația dramatică a comunităților de români din județele Covasna și Harghita, supuse unui proces violent de epurare etnică.

FOTO: Președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, editiadedimineata.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. ÎCCJ anulează DEFINITIV o hotărâre CNCD prin care am fost amendat cu 2000 de lei pentru discriminarea maghiarilor/CNCD, obligată să-mi plătească cheltuieli de judecată"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-iccj-anuleaza-definitiv-o-hotarare-cncd-prin-care-am-fost-amendat-cu-2000-de-lei-pentru-discriminarea-maghiarilor-cncd-obligata-sa-mi-plateasca-cheltuieli-de-judecata/