EXCLUSIV. INACCEPTABIL. În Harghita, notă de plată și bon fiscal în LIMBA MAGHIARĂ

May 29, 2018 •sovinism maghiar •Views: 4616

România pierde încet și sigur controlul județelor Covasna și Harghita în favoarea Ungariei. Agenții economici din județul Harghita țin contabilitatea firmelor în limba maghiară iar clienților români care nu cunosc limba maghiară li se oferă note de plată și bonuri fiscale în limba maghiară.

Vezi și SERIAL FOTO. Ce inseamna AUTONOMIA LOCALA IN COVASNA SI HARGHITA in viziunea UDMR: maghiarizarea spatiului public si AMENDAREA ROMANILOR care nu isi MAGHIARIZEAZA firmele!

Două cupluri de români care au servit masa la un restaurant din localitatea Băile Homorod din județul Harghita au avut surpriza neplăcută să primească la finalul consumației bonul fiscal și nota de plată în limba maghiară, nu în limba oficială de stat. Deși știau foarte bine că sunt români și că nu vorbesc limba maghiară, angajații localului le-au dat bonul fiscal și nota de plată în limba maghiară, o limbă pe care nu o vorbesc și nu o înțeleg.

„In mod normal poza pe care am trimis-o, arata un bon fiscal si un bon de comanda in limba maghiara. Totusi eram in ROMANIA. Nu in Ungaria. La Baile Homorod la restaurantul Lobogo. Am fost 4 persoane (2 cupluri) si am dorit sa servim masa. Totul ok pana aici. Doar ca ospatarita nu vorbea limba romana. Desi am limitat conversatia la strictul necesar, servirea a fost indoielnica. A gresit de cateva ori, anumite lucruri, dar am considerat ca este ok, fiind uman sa gresesti. Nu am sarit in sus. Totusi pe langa faptul ca a fost mai dificil sa dam comanda, ne-a pus capac …nota de plata in ungureste. Inclusiv bonul fiscal. Am cerut explicatii ospataritei. Ni sa spus ca isi cere scuze, ne poate traduce. Am refuzat categoric. Apoi ca o sa ne aduca un alt bon. Desi stia ca suntem romani. Am vorbit numai in romaneste. Ospatarita a spus ca ne poate traduce, dar am refuzat categoric. A spus ca ne aduce un alt bon. Este inacceptabil. Nu am facut scandal si am refuzat. Stia ca suntem romani”, mi-a relatat clientul.

Vezi și EXCLUSIV. La Sovata, mititeii sunt „cârnați UNGUREȘTI”

FOTO: bonul fiscal și nota de plată în limba maghiară.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. INACCEPTABIL. În Harghita, notă de plată și bon fiscal în LIMBA MAGHIARĂ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-inacceptabil-in-harghita-nota-de-plata-si-bon-fiscal-in-limba-maghiara/