EXCLUSIV. Instanța anulează un document al CJ Covasna cu antet în limba maghiară și engleză

November 4, 2019 •justitie •Views: 455

Tribunalul București a admis miercuri, 30 octombrie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva Consiliului Județean Covasna și a Președintelui Consiliului Județean Covasna și a anulat un document emis de Consiliul Județean Covasna care în antet conținea denumirea instituției în limbile maghiară și engleză, pe lângea denumirea în limba oficială de stat.

Vezi și EXCLUSIV. Denumirile instituțiilor publice, exclusiv în limba oficială de stat pe documentele oficiale. Proces pierdut DEFINITIV de președintele CJ Covasna

În ciuda unei sentințe definitive și irevocabile care a stabilit faptul că reproducerea denumirii instituției în limbile maghiară și engleză pe documentele oficiale ale instituției este ilegală (detalii aici), președintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, continuă să încalce prevederile legale și constituționale cu privire la limba oficială de stat.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) i-a solicitat președintelui CJ Covasna să respecte legea în privința reproducerii denumirii oficiale a instituției în limbile maghiară și engleză pe documentele instituției în cazul adresei nr. 2138/4.03.2019 emisă de CJ Covasna.

Întrucât nu s-a confirmat, ADEC l-a acționat în judecată pe Președintele CJ Covasna și a solicitat instanței obligarea acestuia să anuleze acest document și să emită un alt document în care denumirea instituției să fie reprodusă exclusiv în limba oficială de stat.

Tribunalul București a admis acțiunea ADEC și l-a obligat pe Tamas Sandor să respecte limba oficială de stat și prevederile legale în acest caz.

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Admite acțiunea. Anulează documentul nr.2138/4.03.2019emis de parat. Obliga paratul sa emită un nou document cu același conținut dar care sa conțină in antet denumirea instituției doar in limba oficiala de stat. Obliga paratul la plata către reclamanta a sumei de 50 lei cheltuieli de judecata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare care se va depune la Tribunalul București-secția CAF. Pronunţata,azi 30.10.2019, cu punerea soluției la dispoziția parților de către grefa instanței”.

Sentința Tribunalului București constituie un nou caz în care o instanță de judecată îl obligă pe președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, să nu reproducă denumirea instituției în altă limbă decât limba oficială de stat pe documentele instituției, după ce Tribunalul Covasna și Curtea de Apel Brașov au făcut același lucru.

FOTO: Liderul UDMR Tamas Sandor, youtube.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Instanța anulează un document al CJ Covasna cu antet în limba maghiară și engleză

 1. Ninoninono says:

  Vai ce lupta duci Tu Danika acolo in Bucuresti…..cine plateste avocatul?bunica trimite pensia?

  • Augusta says:

   Domnule Dan Tănasă, va rugam sa ne acordați onoarea de a contribui si noi, românii, la corectarea ungurilor si secuilor obraznici din țara noastră. Va rog sa ne puneti la dispozitie un cont unde putem sa transferam bani pentru procesele intentate pe drept impotriva obrazniciei șovine si iredentiste.

   Va multumim! Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 2. Constantin says:

  Șicane inutile din partea unor obraznici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Instanța anulează un document al CJ Covasna cu antet în limba maghiară și engleză"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-instanta-anuleaza-un-document-al-cj-covasna-cu-antet-in-limba-maghiara-si-engleza/