EXCLUSIV. Instanța confirmă: primarul UDMR din Carei l-a discriminat pe fostul Premier, Mihai Tudose, și a victimizat un ROMÂN

May 11, 2019 •UDMR •Views: 2336

Curtea de Apel Oradea a admis în parte joi, 9 mai a.c., acțiunea primarului UDMR din Carei împotriva Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Instanța confirmă faptul că primarul Kovacs Jeno l-a discriminat pe fostul Premier, Mihai Tudose.

Vezi și ȘOVINISM. În Anul Centenarului, drapelul României INTERZIS la Carei. Primarul UDMR: „Nu provocați maghiarii!”

Primarul UDMR din municipiul Carei, Kovacs Jeno, a fost reclamat la CNCD în luna februarie 2018 de un cetățean român după ce UDMR-istul a afirmat în presă, cu referire la fostul Premier al României, Mihai Tudose, că aceasta este „un tip șmecheraș, tipic sudist”.

Iritat de faptul că a fost reclamat la CNCD, Kovacs a făcut publice datele personale ale petentului și fotografia acestuia, supunându-l oprobiului public.

La finalul dezbaterilor, CNCD a emis Hotărârea nr. 220/06.06.2018 (detalii aici) prin care a constatat faptul că afirmația „un tip șmecheraș, tipic sudist” a primarului UDMR din Carei cu privire la fostul Premier Mihai Tudose reprezintă discriminare. CNCD nu l-a sancționat pe primarul din Carei pentru această faptă întrucât edilul ar fi protejat de art. 10 al Convenției pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale.

În schimb, prin aceeași hotărâre, CNCD a decis amendarea cu 2000 de lei a primarului UDMR din Carei pentru faptul că a făcut public numele și poza petentului, supunându-l oprobiului public, victimizându-l în sensul O.G. nr. 137/2000.

De asemenea, primarul UDMR din Carei a fost obligat de CNCD să publice rezumatul hotărârii în presa județeană din Satu Mare, în limbile română și maghiară.

Kovacs a atacat în instanță hotărârea CNCD însă Curtea de Apel Oradea i-a dat dreptate doar în parte UDMR-istului. Astfel, instanța a anulat amenda de 2000 de lei și a înlocuit-o cu sancțiunea avertismentului. Decizia instanței a avut în vedere faptul că edilul din Carei se află la prima abatere de acest fel. Sentința instanței confirmă însă decizia CNCD care a constatat faptul că primarul Kovacs Jeno se face vinovat de discriminarea fostului Premier, Mihai Tudose, și de victimizarea unui român.

Sentința Curții de Apel Oradea pe scurt (detalii aici): „Admite în parte plângerea formulată de către reclamantul Kovacs Eugen, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării cu sediul în Bucureşti,şi Filon Aurel. Modifică Hotărârea nr.220 din 06.06.2018 emisă de către Colegiul Director al Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării, în sensul că înlocuieşte sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 2000 lei, aplicate reclamantului , cu sancţiunea avertismentului. Menţine sancţiunea contravenţională complementară privind obligarea reclamantului la publicarea în mass-media a unui rezumat a hotărârii de constatare, astfel cum a fost modificată prin prezenta sentinţă. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de apel Oradea. Pronunţată în şedinţă publică din data de 09.05.2019”. 

FOTO: Kovacs Jeno, captură video

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Instanța confirmă: primarul UDMR din Carei l-a discriminat pe fostul Premier, Mihai Tudose, și a victimizat un ROMÂN

  1. Perfect și avertismentul. La următoarea abatere-amendă!

    • Dan Tanasa says:

      Da. Important este că instanța a confirmat faptul că primarul UDMR din Carei este animant de ură împotriva românilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Instanța confirmă: primarul UDMR din Carei l-a discriminat pe fostul Premier, Mihai Tudose, și a victimizat un ROMÂN"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-instanta-confirma-primarul-udmr-din-carei-l-a-discriminat-pe-fostul-premier-mihai-tudose-si-a-victimizat-un-roman/