EXCLUSIV. Instanța dispune o AMENDĂ FABULOASĂ pe numele primarului UDMR din Miercurea Ciuc. VEZI motivul!

June 20, 2018 • justitie • Views: 1954

Tribunalul Harghita a admis azi cererea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de președinte-fondator, și a dispus amendarea primarului municipiului Miercurea Ciuc pentru refuzul de a pune în executare în termen legal o sentință definitivă.

Vezi și EXCLUSIV. Instanța dispune o AMENDĂ FABULOASĂ pe numele președintelui CJ Covasna. VEZI motivul!

În timp ce se plâng instituțiilor europene și americane că le sunt încălcate drepturile (pretinse și închipuite), liderii UDMR refuză să pună în executare sentințe definitive și irevocabile, sfidând astfel nu doar Constituția României ci și sistemul judiciar românesc. Mai apoi, aceeași lideri ultra-șovini și ultra-naționaliști UDMR se plâng că România nu ar fi stat de drept.

În septembrie 2017, Curtea de Apel Târgu Mureș a respins recursul declarat de Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, împotriva sentinței Tribunalului Harghita din luna martie 2017 prin care acesta a fost obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc și steagul municipiului de pe domeniul public, de lângă Teatrul municipal (detalii aici). În acest dosar primarul municipiului Miercurea Ciuc a fost obligat să plătească ADEC suma de 1050 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Pentru că a refuzat să pună în executare de bună voie o sentință definitivă am solicitat Tribunalului Harghita amendarea primarului UDMR din Miercurea Ciuc. Instanța harghiteană a admis astăzi în parte cererea ADEC și a dispus amendarea primarului UDMR cu suma de 75.130 lei.

Sentința pe scurt a Tribunalului Harghita: „Admite în parte cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, privind amendarea pârâtului Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, cu 20% din salariul minim brut pe economie/zi de întârziere şi obligarea pârâtului Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, la plata de penalităţi de întârziere pentru refuzul de a pune în executare dispoziţiile sentinţei civile nr. 372/07.03.2017 pronunţată de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 1040/96/2016, definitivă prin decizia nr. 574/R/19.09.2017 a Curţii de Apel Târgu Mureş, şi, în consecinţă: Obligă pârâtul Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, la plata unei amenzi în favoarea statului în cuantum de 75.130 lei, reprezentând 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere, calculată de la data de 20 octombrie 2017 până la data de 22 mai 2018, inclusiv. Respinge cererea privind obligarea pârâtului Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, să plătească reclamantei Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa penalităţi de întârziere, ca rămasă fără obiect. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată în şedinţa publică din data de 20 iunie 2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

În acest dosar urmează să demarez procedura executării silite pentru a recupera creanța în bani în cuantum de 1050 lei pe care Ráduly Róbert-Kálmán o datoreză asociației pe care o conduc.

Detalii despre dosar aici.

FOTO: primarul Rauly Robert, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

One Response to EXCLUSIV. Instanța dispune o AMENDĂ FABULOASĂ pe numele primarului UDMR din Miercurea Ciuc. VEZI motivul!

  1. Constantin says:

    Ar fi bine sa mai insiste sa nu plateasca….sa il doara mai mult apoi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend