EXCLUSIV. Kelemen Hunor are și acum decorația „Steaua României”, la doi ani după declarațiile revoltătoare la adresa Zilei Naționale

November 28, 2019 •noaptea minții •Views: 380

La doi ani de când Consiliul de onoare al Ordinului „Steaua României” a anunțat public faptul că a decis să îi retragă liderului UDMR, Kelemen Hunor, Ordinul „Steaua României” pentru „nerespectarea zilei de 1 Decembrie”, Ziua Națională a României, problema este încă „în analiză”.

Citește și INCITARE LA URĂ. Kelemen Hunor, afirmații halucinante despre Marea Unire

Consiliul de onoare al Ordinului „Steaua României” a decis în noiembrie 2017 să îi retragă această distincție liderului UDMR Kelemen Hunor pentru „nerespectarea zilei de 1 Decembrie”, Ziua Naționala a României, transmitea la acea dată Antena 3.

Într-o interventie telefonică la Antena 3, președintele Consiliului de onoare al Ordinului, Costin Georgescu, a explicat că decizia a fost luată ca urmare a mai multor declarații făcute în presă de Kelemen Hunor, inclusiv cea în care liderul UDMR a spus că maghiarii din România nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului.

Costin Georgescu a explicat ca această hotărâre a Consiliului nu este definitivă, decizia finală aparținând șefului statului. „Noi înaintăm propunerea noastra președintelui, care poate sau nu sa decidă, prin decret, retragerea” decorației „Steaua României” în cazul lui Kelemen Hunor.

Citește și BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!

„Noi trebuie să ne asumăm opiniile fără teamă, chiar și dacă ne sunt retrase toate distincțiile primite. Obiectivul nostru, al maghiarilor din România, trebuie să fie, în continuare, asumarea în mod liber a opiniilor noastre, să gândim și să lucrăm împreună cu toți românii care sunt deschiși dialogului”, a precizat la acea dată Kelemen Hunor într-un comunicat de presă, potrivit dcnews.ro.

Anunțul făcut de Costin Georgescu a rămas însă fără vreun efect în plan concret, Kelemen Hunor având și acum decorația primită în anul 2000.

Citește și Academia Română, replică liderului UDMR, Kelemen Hunor: pretinderea acordării autonomiei pentru comunitățile maghiare din România nu are nicio bază reală

În urma unei solicitări de acces la informații de interes public transmită la finalul lunii septembrie a.c. Cancelariei Ordinelor din cadrul Administrației Prezidențiale, consilierul de stat Gheorghe Angelescu a confirmat faptul că liderul UDMR are în continuare decorația iar „problema este în analiză”.

FOTO: Președintele României, Klaus Iohannis, și președintele UDMR, Kelemen Hunor, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Kelemen Hunor are și acum decorația „Steaua României”, la doi ani după declarațiile revoltătoare la adresa Zilei Naționale"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-kelemen-hunor-are-si-acum-decoratia-steaua-romaniei-la-doi-ani-dupa-declaratiile-revoltatoare-la-adresa-zilei-nationale/