EXCLUSIV. Mega-moscheea din București NU se mai construiește. Guvernul a anulat hotărârea prin care se ceda terenul către Cultul Musulman

November 15, 2018 •Guvernul Victor Ponta •Views: 2401

Guvernul Dăncilă a revocat vineri, 9 noiembrie a.c., dreptul de folosință gratuită al Muftiatului Cultului Musulman din România asupra unui imobil-teren din București pe care urma să se construiască o mega-moschee. Terenul fusese dat în folosință gratuită de fostul Premier Victor Ponta.

Vezi și DOCUMENT. Terenul PUBLIC cedat de Victor Ponta pentru moscheea din București, 10 MILIOANE de euro

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a emis în data de 9 noiembrie a.c. o hotărâre de guvern privind revocarea dreptului de folosință gratuită al Muftiatului Cultului Musulman din România asupra unui imobil-teren și pentru trecerea acestuia din domeniul public al statului și administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte în proprietatea privată a statului și în administrarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”. Hotărârea vizează terenul pe care ar fi trebuit să se construiască în București o mega-moschee.

Potrivit articolului 1 al hotărârii de guvern „La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se revocă dreptul de folosință gratuită al Muftiatului Cultului Musulman din România asupra imobilului-teren prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 372/2015 privind trecerea unui imobil-teren din domeniul privat al statului și administrarea Regiei Autonome „Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat“ în domeniul public al statului, administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte și folosința gratuită a Muftiatului Cultului Musulman din România”.

Hotărârea Guvernului nr. 372/2015, prin care a fost cedat dreptul de folosință gratuită al Muftiatului Cultului Musulman din România asupra unui imobil-teren din municipiul București, a fost adoptată de guvernul condus de fostul lider PSD și Premier al României, Victor Ponta, un apropiat al liderului turc Recep Tayyip Erdoğan. De remarcat și faptul că Președintele Klaus Iohannis a sprijinit construcția mega-moscheii de la București (detalii aici).

Punctul final în această chestiune a fost semnalat pe pagina sa de socializare și de Cătălin Berenghi, bucureșteanul care s-a remarcat de-a lungul timpul prin acțiunile sale civice, fost soldat în Legiunea Străină, actualmente patron, care este principalul activist care s-a opus construirii acestei mega-moschei în București.

Procesul demarat de Cătălin Berenghi pentru anularea Hotărârea Guvernului nr. 372/2015 a generat o amplă dezbatere în spațiul public ceea ce a făcut ca mii de cetățeni să intervină în proces în calitate de intervenienți (detalii aici).

„DEDICAM ACEASTA VICTORIE FAMILIEI BRANCOVEANU
VICTORIE FINALA, AM INVINS!!!! 

ESTE LIMPEDE, MEGA MOSCHEEA NU SE MAI FACE! TERENUL BRANCOVENILOR A FOST RESTITUIT RAFPPS-ului!!!

Zilele trecute a fost data Hotararea de Guvern prin care se revoca dreptul de folosinta gratuita si anuleaza Hotararea de Guvern 372/2015 a lui Victor Ponta Turcitul, prin care statul ROMÂN, ceda in 2015, cu titlu gratuit un teren de 11.295m, Cultului Musulman pentru construirea celei mai mari moscheii din Europa.

ACEASTA LUPTA A DURAT 40 DE LUNI!!!
Dosarul Mega Moscheii a devenit in cele 40 de luni, al 2 lea cel mai mare dosar din Romania, dupa dosarul Revolutiei.
Catalin Ioan Berenghi”.FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Mega-moscheea din București NU se mai construiește. Guvernul a anulat hotărârea prin care se ceda terenul către Cultul Musulman"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-mega-moscheea-din-bucuresti-nu-se-mai-construieste-guvernul-a-anulat-hotararea-prin-care-se-ceda-terenul-catre-cultul-musulman/