EXCLUSIV. Monument reprezentând Ungaria Mare, dezvelit ieri în Covasna de președintele UDMR al CJ Covasna

June 5, 2020 •UDMR •Views: 2552

Un monument din lemn ce reprezintă harta Ungariei Mari a fost dezvelit ieri, 4 iunie, în localitatea Zălan din județul Covasna, de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.

Citeșe și EXCLUSIV. Monument închinat Ungariei Mari, la Miercurea Ciuc

Monumentul din lemn, reprezentând Ungaria Mare, am fost amplasat lângă o biserică din localitatea Zălan, județul Covasna. Monumentul a fost sfințit și dezvelit de președintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor.

Citește și TRIANON 100. Text semnat de Wass Albert, pe o placă dedicată Trianonului inaugurată de vicepremierul Ungariei/Wass Albert este criminal de război

Monumentul dezvelit ieri, 4 iunie, la Zălan, în județul Covasna.

FOTO SUS: Președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, alături de monumentul dezvelit ieri în județul Covasna/facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

55 Responses to EXCLUSIV. Monument reprezentând Ungaria Mare, dezvelit ieri în Covasna de președintele UDMR al CJ Covasna

 1. mihai says:

  Articol preluat din bilunarul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare, sau în magazinul LUPUL DACIC, deschis în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28): La sfârșitul anului 2012, un profesor de istorie sârb din Voivodina, aflat în trecere prin Satu Mare, a transmis redacţiei Gazetei de Nord-Vest, un mesaj scris privitor la raporturile dintre „băştinaşii valahi şi alogenii unguri” din România. Textul era, de fapt, o reacție de indignare la comportamentul insolent al ungurilor, pe de o parte, și la nepăsarea lașă a românilor, pe de altă parte. Mesajul a fost publicat în Gazeta de Nord-Vest din 4.12.2012. Întrucât suntem în anul centenarului și lucrurile capătă o altă greutate în context, considerăm oportun să-l reproducem și noi, acum, în CERTITUDINEA. Textul profesorului sârb Miodrag Stanojevic este un veritabil curs de istorie și demnitate aplicată…
  “Mă numesc Miodrag Stanojevic, sunt sârb din Vojvodina şi profesor de istorie în Novi Sad. Aflându-mă într-o călătorie către Ucraina, am zăbovit trei zile în urbea dvs.,bucurându-mă de ospitalitatea unui vechi prieten şi a familiei sale. Menţionez că vorbesc fluent limba română deoarece am copilărit într-un sat mixt vlaho-sârbesc.
  Ştiind că sunt profesor de istorie şi bun cunoscător al revizionismului unguresc, amfitrionul meu mi-a arătat articolul “Afront adus românilor pe bani europeni”apărut în ziarul Dvs. Totodată mi-a relatat câteva evenimente recente de acest gen: – fenomenul Csibi Barna, un degenerat care îşi permite să dea foc în centrul României unei păpuşi reprezentând un erou naţional al românilor (n.r. Avram Iancu), autorităţile române ignorând acest gest.
  Vă propun un exerciţiu de imaginaţie. Ce s-ar fi întâmplat dacă:
  – un român ar fi dat foc la Budapesta unei păpuşi reprezentându-l pe Kosuth Lajos
  – un turist german ar fi incendiat la Tel Aviv o păpuşă reprezentându-l pe David Ben Gurion (n.r. primul premier al Israelului) sau pe Golda Meir (n.r. de asemenea premier al Israelului)
  – un ungur din Vojvodina ar fi incendiat la Novi Sad o păpuşă reprezentându-l pe Milos Obilic, eroul naţional al sârbilor de la Kosovopolje.
  Sau, să analizămMeciul Steaua – Ujpest de acum 3 ani, când, la intrarea în România, suporterii unguri aflaţi în tren au afişat “Transilvania aparţine Ungariei”, iar pe stadionul Steaua din Bucureşti au afişat „românii = ţigani”.
  Să mutăm scenariul în altă parte: Ce s-ar fi întâmplat dacă Ujpest ar fi jucat la Beograd cu Partizan sau Steaua Roşie. Oare ar fi avut curajul ungurii să afişeze mesajele “sârbii = ţigani” sau „Vojvodina aparţine Ungariei”? Nu, nu ar fi îndrăznit, iar dacă ar fi fost atât de tâmpiţi să o facă, în aceeaşi seară ar fi cinat în Infern. De ce îşi permit asta în România? De ce nu îşi permit acelaşi lucru în celelalte ţări unde au minorităţi maghiare şi revendicări revizioniste, adică Slovacia, Serbia, Ucraina? Simplu, pentru că ei ştiu că românii sunt „un popor paşnic, binevoitor şi primitor” şi, completez eu, un popor „imbecil de tolerant”. Totodată ei ştiu că slavii (din Slovacia, Serbia, Ucraina) nu sunt aşa. Şi nu îşi permit.
  Afirm cu tărie că nu există nicăieri, în lumea civilizată, o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-vă perpetuu (ca un ţânţar în miezul nopţii) cu aceeaşi pretenţie imbecilă: AUTONOMIE. Tupeul lor se manifestă şi prin faptul că ei consideră că pretenţia lor de autonomie teritorială în România e similară cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.
  Gazda mea mi-a spus că, pe lângă „valahi puturoşi” maghiarii vă mai numesc şi „mămăligari” Îşi permit asta în ţara voastră! Sunt derutat şi confuz, neputând înţelege cum este posibil să nu existe în rândurile poporului român, „paşnic, binevoitor şi primitiv” un profesor de istorie altruist care să explice ungurilor ABC-ul istoriei lor efemere:
  – în anul 700 sunt menţionaţi în cronicile coreene ca fiind nişte nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei şi estul Chinei
  – în 896, şapte triburi maghiare şi trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi,se stabilesc în Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), în total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad.Prima lor preocupare după stabilirea în Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sângeroase s-au desfăşurat în toată Europa ajungând până în Spania,până când Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld în 955.
  – Ştefan cel Sfânt (997–1038) unifică triburile ungureşti şi îi creştinează.
  Totodată începe şi procesul de maghiarizare agresivă a populaţiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind, de fapt, esenţa strategiei de supravieţuire a acestui mic popor migrator asiatic în Europa.
  Personalităţile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin – român, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar) – sârb (părinţii lui nu cunoşteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, ca şi majoritatea regilor Ungariei. În 1910, un istoric maghiar recunoaşte că doar 10% din unguri sunt urmaşii celor şapte triburi maghiare stabilite în Europa, în 896, restul fiind populaţii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmaşul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?
  Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ştefan cel Sfânt şi până la dispariţia regatului ungar, în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom.
  Înfrângerea de la Mohacs din 1526 în faţa turcilor şi cucerirea capitalei Buda în 1541 are ca urmare dispariţia de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine paşalâc turcesc. Transilvania rămâne principat independent sub suzeranitate otomană.
  – După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar şi Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).
  – În 1849 Kosuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar intervenţia habsburgică şi ţaristă înăbuşă această pretenţie.
  – În urma pactului dualist din 1867, Ungaria devine regat în cadrul imperiului Habsburgic (numit din acel moment imperiul Austro-Ungar), având constituţie proprie şi o oarecare autonomie.
  – În 1918, în urma înfrângerii din primul război mondial, Imperiul Austro-Ungar se destramă, Ungaria devine stat independent iar Transilvania alege să se unească cu România.
  Trebuie să subliniez imbecilitatea revizioniştilor unguri.
  Cum pot susţine că Transilvania a aparţinut Ungariei 1.000 de ani, când regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost paşalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca şi Ungaria de altfel). Deci Transilvania şi-a pierdut independenţa în 1699 şi a aparţinut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).
  În 1940, în urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată în istorie) Ungariei. Până în 1944, când revine României, ce fac ungurii în Transilvania? Ce ştiu mai bine: ucid valahi şi evrei, consideraţi rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloşi executanţi ai teoriilor rasiale naziste, golind, practic, Transilvania de evrei.
  În perioada 1940–1944, timp în care Transilvania a aparţinut Ungariei, populaţia evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autorităţile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat şi în Serbia, odată cu invadarea, alături de germani, a Iugoslaviei, în 1941. În încheiere, ca să sintetizez relaţia dintre băştinaşii valahi şi alogenii unguri, îmi îngădui un scenariu:
  Un ungur pribeag bate la uşa unui valah. Acesta, ospitalier, îl primeşte în casă. Îi întinde masa, oferindu-i ce are mai bun în cămară. Ungurul, în timp ce se ospătează, pune ochii pe nevasta valahului (frumoasă, bineînţeles), considerând că ar fi normal ca, după ospăţ, valahul să îi ofere şi un desert, adică nevasta. Indignat de faptul că, după ce s-a săturat, valahul nu-i oferă şi nevasta, ungurul îi trage o palmă zdravănă valahului şi încă una. Înainte ca mămăligarul să se dezmeticească, ungurul fuge pe uliţă strigând din toţi rărunchii: „Săriţi, oameni buni, că mă omoară valahul, sunt o victimă!”. Aşa că, valahi, fiţi înţelegători şi daţi-le şi nevasta, dar vă avertizez că nu le va ajunge. Următoarea lor dorinţă va fi casa voastră.”

  • ciprian says:

   isi permit in tara noastra din mai multe motive,dar unul dintre cele mai usor de observat ,este acela ca, autoritatile, pe care suntem obligati sa-i hranim ,tradatoare ,vandute si de cea mai josnica speta,isi bat joc de noi ! indiferent de partidul din care fac parte ,le poarta de grija ungurilor!

 2. Daniel says:

  V-aș ruga să terminați cu asemenea dispute prin comentarii și să nu ne mai lăsăm amăgiți de viziunile și interesele unor politicieni limitați din toate punctele de vedere. Astăzi, atât România, cât și Ungaria sunt țări membre ale Uniunii Europene, entitate care a reușit concilierea franco-germană. Ar trebui să uităm de asemenea dispute și să punem totul pe seama istoriei. Este o mare greșeală să gândim în trecut. Au trecut 100 de ani de la Trianon și o grămadă de reconfigurări în Europa. Este greșit să ne certăm pe trecut, când putem colabora pentru viitor, deoarece nivelul de trai va depinde mai mult de viitor decât de trecut. Din câte știu, în Transilvania, comunitatea maghiară trăiește în armonie cu populația națională. Dacă/sau când se vor desființa frontierele Uniunii Europene…sau cel puțin când va intra și România în spațiul Schengen, atunci nu vor mai fi aât de ample asmenea discuții. Dar atât timp cât și în Ungaria și în România dăinuie o clasă politică populistă și bugetivoră nici unii nici alții nu vom putea prospera. În loc să ne dăm mâna și să colaborăm atât din punct de vedere politic, cât și economic pentru a oferi o perspectivă mai bună asupra vieții, noi ne certăm ca chiorii pentru ambițiile unor oameni egoiști.

 3. mary says:

  Dezmembrarea imperiului austro-ungar după primul război mondial și refacerea statelor naționale conduse până atunci de două națiuni – În 1918. În monarhia habsburgică găsim, de fapt, trei categorii de națiuni:
  a) Națiuni dominante – austrieci și maghiari;
  b) Națiuni subjugate și dominate: ucraineni, români, slovaci, sârbi, cehi, croați, italieni, sloveni, etc. c) Națiunea poloneză, Toate celelalte imperii destrămate de popoare în 1918 au rămas doar o amintire istorică. În schimb, statele poloneze, românești, cehi, slovaci, croați, lituanieni, letoni, estonieni etc., create, recreate, completate sau renăscute după primul război mondial, au rămas și continuă până astăzi. “Nu a existat niciodata o Ungarie mare. Ci Ungaria de azi la care s-au adaugat teritorii ale altor natiuni-România, cehoslovacia, Serbia … etc.acaparate de Imperiul Austro Ungar Teritorii ale unor natiuni straine Ungariei. În toate aceste teritorii ungurii erau minoritare. Ungurii plang azi ca au ramas minoritari in aceste teritorii. Dar unde au fost majoritari ?? Doar in adevarata Ungarie de azi . Visuri imperialiste . Atat.

  • Madalin says:

   Chiar ar trebui schimbat numele Romaniei in Dacia , ar fi cel mai corect , si voi ungurilor care stati prin Romania , mai intai studiati istoria Romaniei si pe urma veniti sa va dati cu parerea (dac mai aveti motiv )

 4. ungaria mare era ín jurul 1000 ínfiintat de stefan cel sfínt=szent istván, dar din 1600 nu a existat ungaria, tot teritoriu era ocupat de stráini, oare ín 1848 de ce a fost revolutia? nu pentru cá a existat ungaria, ci sá fie…revolutia a fost ínábusitá, iar ín 1867 nobilimea maghiará s-a supus austriei si a devenit monarchia austro-ungará…de fapt a fost un act de lasitate..1914 a ínceput primul rázboi mondial ín care austro-ungaria a intrat primul si nici de cum ungaria mare, deci armata austro-ungará care era o armatá multi nationalá: unguri, románi, slovaci etc si trist era cá románii din transilvania au luptat ímpotriva romániei independetá. dupá rázboi monarchia austro-ungará s-a destrámat, aceasta a fost scopul si odatá ce s-a destrámat s-au eliberat nationalitáti si au format tári independente: ungaria, románia etc..printre primii care au acceptat formarea romániei au fost secuii..ín timpul monarchiei multi secui din cauza exloatatárii au fost índatorati si siliti sá páráseascá casele care au primit románi adusi de monarchia asa cá ín bucuresti populatia maghiará a fost mai mare decít populatia din seghedin si deaceea secuii asteptau formarea romániei. deci pentru hotare nu románii, slovaci etc sínt responsabili ci ungurii mai bine zis nobilimea maghiará..ín istorie dupá un rázboi nu dreptatea decide ci cel care a ínvins ca exemplu nu provincie dacicá s-a format dupá ínvingerea daciilor, ci provincie romaná

  • Dan Tanasa says:

   Nu mai amesteca pălinca cu diazepam, Loți draghe!

   • asasiasa says:

    @Dan – fiecare alogen e cu versiunea lui, unul nu zice acelasi lucru cu celalalt, fiecare viseaza/interpereteaza istoria Transilvaniei dupa cum vrea in mintea aia plina de palinca si de retorica iredentista si sovina! Asa se intampla cand inveti istoria mistificata si falsa de pe manualele primite de la “Buda”!

  • Laurentiu V says:

   Dupa cum spui, romanii au invins dacii. Deci recunosti ca, pana sa infiinteze ungurul la 1000 ungaria de care spui, pe teritoriul acesta au trait daci si romani. Romanii de astazi, din aceste teritorii sunt urmasii dacilor si romanilor si nu ai ungurilor lui stefan cel sfat de care zici. Deci AU DREPTUL SA TRAIASCA IN ACESTE TERITORII UNDE AU CONTINUITATE DE PESTE 2000 DE ANI.

  • radulescu dragos-calin says:

   Loti, voi sunteti aia de au plecat pe luna calare pe dragon ca sa va bateti cu samuraii si martienii?

  • Henry says:

   Do you have sources for your statement “printre primii care au acceptat formarea romániei au fost secuii”? Would like to read more about it. Thanks.

 5. Gheorghe says:

  Politicienii o cauta cu lumanarea. Biata prostime indura mizeriile politicienilor.

 6. Nedelescu Mircea says:

  Traian a cucerit Sudul DACIEI şi alipit “Imperiului Roman” de atunci…ulterior denumit “Provincia Romana”…de unde mai tîrziu şi numele de Romînia, la Unificarea cu Transilvania şi Moldova…O denumire însă ce arată, la ora actuală, încă o Apartenență la Imperiul Roman !?! ..care de fapt NU MAI EXISTĂ DE APROAPE 2000 DE ANI…!!!🤔
  DACIA este NUMELE TERITORIAL AL “Romîniei Mari”…dacă vrem să ne exprimăm corect despre Teritoriul Strămoşesc. ISTORIA A FOST SCRISĂ PRIN FAPTE ŞI REALITĂȚI DE NETĂGĂDUIT. ISTORIA NU POATE FI INTERPRETATĂ ŞI REFORMULATĂ DUPĂ DORINȚE PERSONALE DE ACAPARARE A CEEA CE NU APARȚINE REALITĂȚII.
  Ar trebui ,ca drept Ireversibil şi de Netăgăduit, Renumirea Teritoriului Strămoşesc in DACIA!!!. CARE ESTE O REALITATE ISTORICĂ , DE MII DE ANI ÎN SFERA EUROPEANĂ…!!
  Un Moment care ar clarifica ,o dată şi pentru totdeauna, Autenticitatea Teritoriului Actual . Restul este numai interpretare cu Substraturi Meschine , Habotnice şi de Acaparare a ceea ce aparține Vatrei Părinteşti , Strămoşeşti, şi dintotdeauna.

  • Corect si trebuie gândit și actionat ca atare când vom modifica CONSTITUTIA. În esențe trebuie să urmăm cele scrise în noua CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR
   elaborată de peste 100 elite sub coordonarea regretatului dn Prof univ dr ec CONSTANTIN COJOCARU. Acolo n.a fost cuprins această dorință și cred necesitate.

 7. Eu, roman says:

  Un somn, o linistete, o lipsa de reactie suspecta de ani de zile din partea celor care au condus sau conduc destinele natiei noastre!

 8. Eugen says:

  Aratati Romania Mare

 9. Petru Gheorghiu says:

  Trebuie desființat; mai mult ca sigur nu are aviz de la comisia de patrimoniu( deci este ilegal). In fapt este un act provocator jalnic. De citit articolul președintelui Academiei privind 04.06. 1920 , care lămurește impecabil – ca de obicei – ideile vehiculate public privind tratatul de la Trianon.

 10. Ei inca mai viseaza la Ungaria mare.

  • Rais says:

   Exact ca și voi România Mare.

   • Petre Gheorghe says:

    Da, dar România Mare a existat. Nu noi ne-am dus peste unguri,Ei au venit peste noi.

   • Iulian says:

    Rais, Ungaria mare a fost cadoul facut de habsburgi ungurilor pentru a-i cointeresa la mentinerea imperiului multinational aflat in pargul disparitiei dupa infrangerea din 1866! Cadoul facut de austrieci a fost o parte din imperiul multinational, locuita de croati, germani, slovaci, romani, sarbi, ucraineni si unguri. Nu poti compara Ungaria mare, stat – imperiu multinational, cu Romania mare, stat national! In Ungaria mare etnicii unguri reprezentau SUB JUMATATE DIN POPULATIE, in timp ce in Romania mare, etnicii romani erau peste 70% din populatie! In 1910, conform ultimului recensamant facut de Ungaria, ungurii erau abia 48%, in conditiile in care cei peste 932.000 de israeliti (evrei) erau numarati ca etnici unguri! La fel si alte mii de alte etnii. In 1870 ungurii erau sub 40% din populatia imperiului unguresc (cea administratat de la Buda – Pesta. Asa ca NU ESTE exact ca si “voi”, ca Ungaria mare e exact ca imperiul otoman, britanic, francez, german si alte imperii disparute de-a lungul istoriei, doar suprafata este mai mica, dar tot imperiu multinational a fost!

 11. Ban Andrea says:

  A fost dezvelit acel monument (dacă putem numi asa) care simbolizează un fapt istoric comun. De altfel a fost un program cultural în Sfântu Gheorghe care marca cei 100 de la semnarea tratatului de la Trianon, frumos,fara provocari.Fiecare comemorează momentul cum crede câtă vreme nu intra în contradicție cu legea.

  • Dan Tanasa says:

   Ungaria Mare a fost un lagăr al minorităților și este un simbol al deznaționalizării și al masacrării românilor.

   • Se spune ca,,atunci cand ,,attila calare pe cal , cu carnea cruda sub,saua calului ,,vine sa cucereasca Romania ,il gaseste pe badea Ion , cu boi cum ara pamantul pe un deal ;;
    —Ce faci ,bade acolo ??
    — Ar Dealul ,,iii raspune badea ion , adica Ardealul ,,, Cat adevar ,poate fi ,??

   • COSTEA CIOCAN says:

    Si a celorlalte națiuni unde sunt unguri.

 12. boraciu marian says:

  care ungarie mare ,aia adusă pe cal din pustă????

 13. Michael Spetcu says:

  Visati, visati ca va ramane un vis!

 14. Popescu Cornel says:

  Mă tem că este doar o luptă la nivel politic, politicienii maghiari promit aberații electoratului propriu ptr a-l ține aproape, cei români negociază cu udmr-ul pentru a-și asigura majoritatea și noi poporul de rând trăim tot felul de îngrijorări și suportăm manipularea fiind vorba doar de fabulații care nu se vor întîmpla niciodată.

 15. Geto Dac says:

  Din păcate avem o clasa politică supusă Satanelor de la Iohanis portavocea psihopatului Bill Gates la “justiție” ,politic ,presa complice samd … iar românii dorm .

 16. ozsi says:

  Monumentul este ridicat pe un teren privat,fiind terenul bisericii,asa ca ciocul mic sarma ghimbata.

  • Dan Tanasa says:

   No, pui dă săcui, așa viteaz ești că nici numele nu ai curaj să-l publici :)) Sigur că da, ai dreptate. Eu consemnez doar ticăloșia elitei politice maghiare care micționează pe sensibilitățile românilor în timp ce clamează respectul.

   • Timis ioana says:

    Judetul covasna nu face parte din Romania ? Acel presedinte UDMR unde s-a nascut ? S-a nascut in Ungaria ? De ce unguri se tin mai presus fata de romani ? Daca vor sa respecte legile Ungariei pot sa plece in Ungaria .S-au nascut in Romania trebuie sa respecte legile Romaniei .

  • IRINEL POPA says:

   CARE PRIVAT ?? TOT PAMANTUL ESRE A POPORULUI “ROMAN” UNDE TREBUIE SA PREDOMINE TRICOLORUL ” ROSU ,GALBEN, ALBASTRU ” si NU AL ALTEI TARII –CE SCRIE PE CARTEA TA DE INDENTITATE — FA-I O POZA SI AFISEAZ-O SA O VEDEM — .

 17. Daniel says:

  Niște frustrați…

 18. Mia Almasan says:

  SRI este informat si tace complice !

  • silviu scarlat says:

   Pai ce sa mai zica SRI daca este controlat de deputat cu cetatenie maghiara in Parlamentul Romaniei?

  • SRI ,,nu doarme ,fac rapoarte ,care ,,politicienii psd-isti ,,le tin in sertar si nu vor sa le insuseasca si sa le semneze !!! Si sa le faca publice ptr ca ,,sunt complici cu UDMR-ul !!!

  • Nicu says:

   Serviciul Iezuit de Informații nu Sri
   Sri-ul nu slujește României

 19. MARIAN DULEA says:

  CE PĂRERE AVEȚI DOMNULE PREȘEDINTE AL TUTUROR ROMĂNILOR, DE CE NU AȚI APROBAT LEGEA TRIANON LA TIMP

 20. Kermit Von Klausenberg says:

  ” Monumentul” e conceput in asa fel incat sa fie ridicat cu usurinta si expediat la Budapesta. Astfel de golanii au rol de a testa si provoca reactia autoritatilor. Daca oficialii nu vor reactiona se vor trezi cu unul si mai mare din piatra sau otel in fata Parlamentului Romaniei. Asteptam opinia alesilor neamului ( Parlament, CCR s.a.m.d.) si desigur a purtatorului de cuvant al Presedentiei Romaniei.

  • Dan Tanasa says:

   Nu va reacționa nimeni. Nu interesează pe nimeni. Nici dacă vor arbora drapelul Ungariei pe Palatul Parlamentului nu va interesa pe nimeni. Iar aici nu e vina clasei politice ci a poporului care tace complice.

   • Kermit Von Klausenberg says:

    Agreez ! Si Poporul isi are partea lui de vina … In primul rand avem politicienii pe care ii meritam , insa nenorocirea cea mai mare este in “starea de boala” in care ne aflam ca societate … azi … Poporul a uitat de demnitate , de patriotism nu mai are dorinta depasirii de sine , suntem o gloata a carei principala indeletnicire este cum sa ajunga la carnati si Coca-Cola sau cum sa-si arvuneasca vacante. In fond este o problema de educatie sau mai bine zis de lipsa educatiei,… in familie in scoala in biserica s.a.m.d.

   • ozsi says:

    Monumentul este ridicat pe un teren privat,fiind terenul bisericii,asa ca ciocul mic sarma ghimbata.

   • OLTEANU ION says:

    Domnule Tanase gresiti! Poporul a fost invatat sa fie condus de oameni care isi iubesc tara si neamul! Nu poporul numara voturile ci programul creat pentru cel care trebuie sa iasa.. Lipsa de reactie a autoritatilor se incadreaza in titlul unui editorial din Gazeta de MM : “JENANT, MISEILOR”! In 89 etnici strigau “Vorbiti romaneste ca si noi suntem ROMANI”! Stiti vreun caz in care ANI a verificat averea celor care au condus HARCOV?

    • Dan Tanasa says:

     De ce poporul tace și nu se revoltă în fața acestor trădări ordinare ale politicienilor români?

   • corneliu ungureanu says:

    Sane………..taci

   • Gheorghe says:

    Ce sa-ti zic?! Tace complice? Te-am invitat de doua ori ca intervenient si ca martor in procesul de dizolvare a udmr prin dosarul 13776/302/20018 deschis la Jud. Sect. 5 si de tot atatea ori te-ai eschivat, ca ai prea multe proiecte si sa se mai bage si altii. No, ii invit acum pe ungurii din Comisia comuna permanenta de control al SRI.

  • Constantin says:

   Cred ca ai dreptate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Monument reprezentând Ungaria Mare, dezvelit ieri în Covasna de președintele UDMR al CJ Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-monument-reprezentand-ungaria-mare-dezvelit-ieri-in-covasna-de-presedintele-udmr-al-cj-covasna/