EXCLUSIV. NOAPTEA MINȚII. Publicația Székely Hírmondó, care incită la ură împotriva românilor, finanțată din fonduri UE

August 8, 2018 • sovinism maghiar • Views: 1071

Firma care editează cotidianul de limba maghiară Székely Hírmondó, o publicație care promovează activ ura interetnică împotriva românilor și batjocorește istoria românilor, beneficiază de finanțare din partea Guvernului României și a Uniunii Europene.

Vezi și ȘOVINISM. Românii, făcuți „hoţi de teritorii” de ziariștii maghiari de la cotidianul Szekely Hirmondo. VEZI ce zic ziariștii maghiari despre Marea Adunare Națională de la Alba Iulia!

Protected by Copyscape

Firma Profiton SRL din Târgu Secuiesc, cea care editează săptămânalul de limba maghiară Szekely Hirmondo (detalii aici), beneficiază de fonduri publice din partea Uniunii Europene și a Guvernului României pentru „creșterea eficienței prin implementarea unui sistem informatic CRM și a unor soluții software pentru design și editare”. Informația apare publicată pe pagina cotidianului Szekely Hirmondo.

La prima vedere nu pare nimic deosebit. O firmă covăsneană a accesat și obținut fonduri europene. Bravo ei! Doar că situația este halucinantă.

Săptămânalul de limbă maghiară Szekely Hirmondo nu este o publicație oarecare. Este unul dintre principalii vectori de propagare a revizionismului maghiar în Transilvania. Mai mult, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a stabilit faptul că publicația Szekely Hirmondo incită la ură interetnică împotriva românilor (detalii aici).

Szekely Hirmondo este publicația care i-a făcut „patrioți secui” pe cei doi extremiști maghiari, membri ai unei organizații fasciste maghiare, care au fost condamnați definitiv pentru tentantivă de atentat terorist împotriva românilor (detalii aici). Aceeași publicație afirmă că Eroul Național Avram Iancu este un „criminal în masă” (detalii aici).

Publicația Szekely Hirmondo apelează deseori la incitarea la ură și la violență împotriva românilor. Szekely Hirmondo este de părere că pentru obținerea autonomiei teritoriale este nevoie de forță și de confruntare iar Ungaria trebuie să se implice activ (detalii aici). Publicația promovează în mod agresiv batjocorirea Zilei Naționale a României (exemple aici și aici).

Săptămânalul Szekely Hirmondo, alături de alte organe de presă de limbă maghiară, sunt finanțate generos de instituțiile publice ale statului român controlate de UDMR (detalii aici). UDMR se asigură astfel că atât Szekely Hirmondo cât și restul publicațiilor de limbă maghiară care beneficiază de fonduri publice sunt obediente UDMR și promovează întocmai linia politică a UDMR și a Budapestei.

Cum este posibil ca o publicație care are un mesaj ostil la adresa României să fie finanțată de Guvernul României?

Mai multe despre ce fel de presă face Szekely Hirmondo aflați aici.

Pagina de internet a cotidianului Szekely Hirmondo conține informații cu privire la proiectul finanțat de Guvernul României și Uniunea Europeană.

FOTO: prima pagină a cotidianului Szekely hirmondo

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend