EXCLUSIV. Președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, OBLIGAT definitiv de instanță să respecte limba oficială de stat

December 19, 2018 • justitie • Views: 2026

Curtea de Apel Brașov a respins marți, 18 decembrie a.c., recursul președintelui Consiliului Județean Covasna împotriva sentinței Tribunalului Covasna prin care acesta a fost obligat de instanță să respecte limba oficială de stat din România.

Vezi și EXCLUSIV. Președintele CJ Covasna, OBLIGAT definitiv de instanță să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc din sala de ședințe a instituției

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de președinte-fondator, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, lider al organizației UDMR din Covasna, un pion activ în favoarea intereselor Ungariei în România, să respecte limba oficială de stat în România în cazul a două inscripții amplasate nelegal pe fațada CJ Covasna.

Tribunalul Covasna a admis în luna septembrie a.c. acțiunea ADEC și l-a obligat pe Tamas Sandor să respecte limba oficială de stat și să amplaseze cele două plăcuțe cu denumirea instituției în limba minorității, limba maghiară, sub cele în limba oficială de stat. Tamas Sandor a fost obligat de instanță și să plătească cheltuieli de judecată.

Vezi și EXCLUSIV. Instanța dispune o AMENDĂ FABULOASĂ pe numele președintelui CJ Covasna. VEZI motivul!

Sentința Tribunalului Covasna pe scurt: „Admite cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), împotriva pârâtului preşedintele Consiliului Judeţean Covasna. Obligă pârâtul să amplaseze inscripţia in limba maghiară „Kovaszna Megye Tanacsa” de pe faţada imobilului în care funcţionează Consiliul Judeţean Covasna, sub inscripţia în limba oficială de stat „Consiliul Judeţean Covasna” amplasată pe faţada aceluiaşi imobil. Obligă pârâtul să amplaseze inscripţia în limba maghiară „Kovaszna Megye Tanacsa”, amplasată la intrarea în sediul imobilului în care funcţionează Consiliul Judeţean Covasna, sub inscripţia în limba oficială de stat „Consiliul Judeţean Covasna”. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”.

Președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a formulat recurs la Curtea de Apel Brașov. Ieri, instanța de recurs a respins recursul pârâtului Tamas Sandor.

Decizia Curții de Apel Brașov pe scurt: „Respinge cererea de recurs formulată de recurenţii Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna Braşov, prin Preşedinte, împotriva sentinţei civile nr. 685/20.09.2018 pronunţată de Tribunalul Covasna, Secţia Civilă, pe care o menţine. Definitivă. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin. 2 C.pr.civ., astăzi, 18.12.2018”. 

Sentința Tribunalului Covasna este astfel definitivă iar UDMR-istul Tamas Sandor este obligat acum să respecte limba oficială de stat în România.

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

4 Responses to EXCLUSIV. Președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, OBLIGAT definitiv de instanță să respecte limba oficială de stat

  1. Bogdan Steiu says:

    Bravo!!

  2. Dan says:

    Felicitari !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend