EXCLUSIV. Primarul din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe domeniul public

November 28, 2018 • justitie • Views: 1055

Tribunalul Harghita a admis ieri, 27 noiembrie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului municipiului Gheorgheni și la obligat pe edil să îndepărteze steagul secuiesc și steagul orașului de pe domeniul public al municipiului Gheorgheni.

Vezi și EXCLUSIV. HALUCINANT. În Gheorgheni flutură steagul localității adoptat în 1941 după Dictatul de la Viena

Acțiunea în instanță pentru aplicarea legii a fost demarată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în luna iulie 2018, după ce primarul din municipiul Gheorgheni, Nagy Zoltán (PCM), a refuzat să aplice legea.

Tribunalul Harghita a dat dreptate ADEC și l-a obligat pe primarul Nagy Zoltán să îndepărteze cele două steaguri de pe domeniul public.

Sentința Tribunalului Harghita pe scurt (detalii aici): „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, a lipsei interesului şi a lipsei dovezii calităţii de reprezentant invocate de pârât. Admite acţiunea, în parte, formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), cu sediul în Bucureşti, sector 3, B-dul Camil Ressu, nr. 68 împotriva pârâtului Primarul Municipiului Gheorgheni, cu sediul în municipiul Gheorgheni, str. Piaţa Libertăţii, nr. 27, judeţul Harghita. Obligă pârâtul să îndepărteze steagul Consiliului Naţional Secuiesc, cunoscut şi ca „steagul secuiesc”,de pe domeniul public al mun. Gheorgheni, din faţa casei de cultură. Obligă pârâtul să îndepărteze steagului albastru, steagul mun. Gheorgheni de pe domeniul public al mun. Gheorgheni, din faţa Primăriei Gheorgheni. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 50 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs ce se depune la Tribunalul Harghita, în 15 zile de la comunicare. Pron în şedinţă publică, astăzi, 27.11.2018”.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

foto editată

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și de prevederile Constituției României să se adreseze instanței de judecată cu privire la nerespectarea legislației în privința arborării unor steaguri pe domeniul public.

FOTO: Primăria Gheorgheni. Steagul adoptat după Dictatul de la Viena stă arborat în fața primăriei.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

5 Responses to EXCLUSIV. Primarul din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe domeniul public

 1. unul dintre cei multi :) says:

  Draga Tanasa

  Ai dreptul sa fi nationalist, fiindca pt. acest drept fundamental au murit oameni in decembrie 1989, ai dreptul sa lupti impotriva nedreptatii, etc.

  Dar de ce esti ipocrit? Tu vrei sa areti la “tabara” ta ca ce mare iubitor de neam si iubitor tara(Romania) esti, nu? Asta faci. Ai dreptul sa faci asta. In schimb esti un ipocrit. De ce? Fiindca in momentul aceasta cand scriu la tine, se defriseaza paduri, mafia din sistemele romanesti(sanatate, constructii de drumuri, industria lemnului, etc.) infloresc . De ce nu te lupti impotriva defrisarilor? De ce nu te lupti impotriva mafiei lemnului. etc? Dar tu te consideri un mare iubitor de popor si neam romanesc. Ai dreptul. In acelasi timp mafia infloreste si tu nu faci nimic impotriva mafiei. Cum poti sa spui ca esti un ibitor de tara si de neam cand lasi mafia din toate “industriile” sa se infloreasca si nu faci nimic. Tu nu iubesti tara ta si nici neamul tau, fiindca mafia se infloreste si tu nu faci nimic ca sa-l stopezi, numai “ciripesti” acii pe blogul tau ca sa areti la lume cat mare iubitor de tara esti. Din acaeata cauza esti ipocrit. Tre sa-ti spun ca toti ipocritii, ajung in Iad.(El îl va tăia în două şi-i va stabili partea la un loc cu ipocriţii. Acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor! Matei 24:51) N-ai exista daca n-ai fi nationalist, dar ca sa isesi in evidenta in viata asta trebuia si tu sa faci un “blog”. 🙂 Ai dreptul sa fii ipocrit. . 🙂

  • Dan Tanasa says:

   Iar tu ești un bou. Un bou fricos. Nici măcar nu ai curajul să-ți pui numele la comentariu dar mă faci pe mine ipocrit. Caută mai întâi să vezi câte articole am scriu eu pe tema asta, pui de Horthy.

 2. Anonimul says:

  Mulțumesc și felicitări! 👏👍🇹🇩

 3. Dan says:

  Felicitari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend