EXCLUSIV. Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat din nou de Prefectura Harghita pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei pe 15 martie

March 17, 2020 •Administrație •Views: 621

Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad, a fost amendat și în acest an pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei cu ocazia zilei de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Plăieșii de Jos, AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

Prefectul județului Harghita a comunicat, în urma unei solicitări în baza Legii nr. 544/2001, faptul că primarul municipiului Odorheiu Secuiesc nu a respectat prevederile legale cu privire la arborarea drapelului altor state pe teritoriul României cu ocazia zilei de 15 martie.

Prefectul Ion Proca a comunicat faptul că edilul din Odorheiu Secuiesc a fost sancționat contravențional în temeiul art. 24 alin. 2 din H.G. nr. 1157/2001, fără însă să precizeze care este cuantumul sancțiunii contravenționale.

Prefectura Harghita a comunicat de asemenea că primarii din Miercurea Ciuc și Gheorgheni nu au fost amendați întrucât s-au conformat prevederilor legale în domeniul arborării drapelelor altor state pe teritoriul României.

Potrivit art. 7 din Lege nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice „Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”.

Edilul din Odorheiu Secuiesc a refuzat să respecte aceste prevederi legale și nu a arborat drapelul național al României alături de drapelul Ungariei.

Galfi Arpad a fost amendat și în 2018 și în 2019 pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei pe străzile din Odorheiu Secuiesc cu ocazia zilei de 15 martie.

FOTO: 15 martie 2020. Odorheiu Secuiesc. Zeci de drapele ale Ungariei sunt arborate pe străzile din oraș cu ocazia zilei de 15 martie. Drapelul României lipsește / facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat din nou de Prefectura Harghita pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei pe 15 martie

  1. Grigore says:

    Da, a fost amendat si în anii precedenti. Dar în 2018 instanta a anulat procesul verbal, iar cele douã dein anul trecut sunt în instantã, ambele cazuri suspendate. Deci acest primar nu a plãtit nici un leu pânã acum. Cum e posibil?

  2. Constantin says:

    Din ce bani plateste amenda ? Din taxele platite de cetateni Romani ?

  3. Topala Costica says:

    Eu as intreba de ce nu s-a comunicat nivelul amenzii ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul din Odorheiu Secuiesc, amendat din nou de Prefectura Harghita pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei pe 15 martie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-din-odorheiu-secuiesc-amendat-din-nou-de-prefectura-harghita-pentru-arborarea-nelegala-a-drapelului-ungariei-pe-15-martie/