EXCLUSIV. Primarul UDMR din Plăieșii de Jos, AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

March 16, 2020 •discriminare •Views: 413

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), reprezentată de Dan Tanasă, și l-a sancționat contravențional pe primarul UDMR din comuna Plăieșii de Jos pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, AMENDAT de CNCD din nou pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

În luna septembrie 2019 ADEC sesizat CNCD cu privire la faptul că Primăria Plăieșii de Jos, județul Harghita, condusă de primarul UDMR Andras Zoltan are o pagină de internet editată exclusiv în limba maghiară.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 141/12.02.2020, comunicată abia în urmă cu câteva zile, prin care a decis că faptele primarului UDMR din Plăieșii de Jos, Andras Zoltan, constituie o discriminare pe criterii etnice la adresa cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD i-a aplicat primarului UDMR din Plăieșii de Jos sancțiunea contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei și i-a recomandat acestuia să publice informațiile pe pagina primăriei și în limba oficială de stat.

Între timp, primarul Andras Zoltan a tradus o parte din pagina de internet a primăriei și în limba oficială de stat.

Fragment din Hotărârea CNCD nr. 141/12.02.2020

FOTO: primarul Andras Zoltan / Facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Plăieșii de Jos, AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-plaiesii-de-jos-amendat-de-cncd-pentru-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor/