EXCLUSIV. Primarul UDMR din Belin, CONDAMNAT PENAL pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene

February 20, 2021 •justitie •Views: 84

Tribunalul Covasna l-a condamnat miercuri, 17 februarie a.c., pe primarul UDMR din Belin la doi ani închisoare și 7.080 lei amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de „folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene”, în formă continuată.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Ozun a încălcat limba oficială de stat/Edilul, obligat de instanță să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor

În noiembrie 2018, primarul comunei Belin din judeţul Covasna, Siko Imre, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, în cadrul schemelor unice de plată, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat DNA remis AGERPRES, edilul ar fi obţinut pe nedrept o sumă de peste 180.000 lei, în calitate de fermier şi persoană fizică autorizată, în baza unor acte „false şi inexacte”. El este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit portalului instanțelor, Tribunalul Covasna l-a condamnat pe Siko Imre fără acord de recunoaștere (detalii aici) la pedeapsa de doi ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., pe o perioadă de 1 an. Siko Imre a fost condamnat și la plata unei amenzi penale în cuantum de 7080 lei.

Potrivit aceleiași sentințe, primarul UDMR din Belin este obligat să plătească Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură suma de 181.309,12 lei despăgubiri civile, reprezentând sprijin obţinut pe nedrept din bugetul UE, pentru campaniile agricole 2010 – 2013, din care suma de 40.823,34 lei, pentru campania agricolă 2010, suma de 44.024,99 lei, pentru anul 2011, suma de 43.915,43 lei, pentru anul 2012 şi suma de 52.545,36 lei, pentru campania agricolă din 2013, la care se adaugă accesoriile fiscale aferente fiecărei plăţi, calculate până la plata integrală a debitului. 

În baza art. 91 C.pen., Tribunalul Covasna dispune suspendarea executării pedepsei de 2 (doi) ani închisoare sub supraveghere şi, în baza art. 92 alin. 1 C.pen., stabileşte pentru inculpatul Siko Imre termen de supraveghere de 3 (trei) ani, care potrivit art. 92 alin. 2 C.pen., se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii.

La alegerile locale din septembrie 2020 UDMR-istul Siko Imre a câștigat un nou mandat de primar al comunei Belin cu 68,03%.

FOTO: Siko Imre / captură foto

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Belin, CONDAMNAT PENAL pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene

  1. IANCU says:

    formularul 230 va rog

  2. balkov says:

    Și ce? Credeți că primarii români nu fură?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Belin, CONDAMNAT PENAL pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-belin-condamnat-penal-pentru-obtinerea-pe-nedrept-de-fonduri-europene/