EXCLUSIV. Primarul UDMR din Carei, OBLIGAT de instanță să respecte limba oficială de stat în România

May 30, 2019 •justitie •Views: 5911

Tribunalul București a admis miercuri, 29 mai a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul UDMR din municipiul Carei să respecte limba oficială de stat în România în cazul unei inscripții amplasată pe o unitate de școlară din Carei.

Vezi și EXCLUSIV. Instanța confirmă: primarul UDMR din Carei l-a discriminat pe fostul Premier, Mihai Tudose, și a victimizat un ROMÂN

Acțiunea în instanță pentru aplicarea legii a fost demarată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, în luna decembrie 2018, după ce primarul UDMR din Carei, Kovacs Jeno, a refuzat să aplice legea.

Clădirea Liceului Teoretic din Carei este inscripționată ilegal, cu nerespectarea caracterului de limbă oficială de stat a limbii române. Deși a fost sesizat în acest sens, Kovacs a refuzat să respecte prevederile Constituției României în cazul limbii oficiale de stat.

Vezi și CAREI. Pentru a evita un nou proces, primarul UDMR dă curs sesizării ADEC pentru respectarea limbii oficiale

Solutia pe scurt a Tribunalului București (detalii aici): „Respinge ca neintemeiata exceptia lipsei de interes invocata de catre parat. Admite cererea de chemare in judecata. Obliga paratul sa inlocuiasca placa cu denumirea institutiei Liceul Teoretic Carei in limbile romana, maghiara si germana, amplasata pe cladirea liceului, cu o placa cu acelasi continut care sa respecte caracterul de limba oficiala de stat a limbii romane, in sensul ca textul in limba oficiala de stat sa fie inscriptionat deasupra textelor in limbile minoritatilor nationale. Obliga paratul la plata catre reclamanta a cheltuielilor de judecata in cuantum de 59, 4 lei reprezentand taxa judiciara de timbru si taxa postala. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal. Pronunţată azi, 29 mai 2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. 

FOTO: Kovacs Jeno, captură video

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Carei, OBLIGAT de instanță să respecte limba oficială de stat în România

  1. Matei says:

    Are mutră de mongol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Carei, OBLIGAT de instanță să respecte limba oficială de stat în România"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-carei-obligat-de-instanta-sa-respecte-limba-oficiala-de-stat-in-romania/