EXCLUSIV. Primarul UDMR din Corund, amendat de instanță pentru că nu execută o sentință definitivă

December 12, 2018 • UDMR • Views: 1456

Tribunalul Harghita a admis marți, 11 decembrie a.c., cererea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și a decis amendarea primarului UDMR din Corund, Katona Mihály, pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, amendat DEFINITIV de instanță cu peste 75.000 de lei. VEZI motivul!

În timp ce se plâng instituțiilor europene și americane că le sunt încălcate drepturile (pretinse și închipuite), liderii UDMR refuză să pună în executare sentințe definitive și irevocabile, sfidând astfel nu doar Constituția României ci și sistemul judiciar românesc. Mai apoi, aceeași lideri UDMR, care acționează în favoarea intereselor Ungariei, se plâng că România nu ar fi stat de drept.

În luna februarie 2016 Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul UDMR al comunei Corund, Katona Mihály, să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Kozseghaza” amplasată nelegal pe fațada primăriei și să plătească cheltuieli de judecată.

Sentința Tribunalului Harghita a rămas definitivă prin decizia Curții de Apel Târgu Mureș din data de 20 septembrie 2016 (detalii aici).

Inițial, primarul Katona Mihály a îndepărtat inscripția în limba maghiară de pe primărie însă mai apoi a reamplasat-o în mod ilegal.

Pentru a refuzat să pună în executare o sentință definitivă, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) s-a adresat Tribunalului Harghita cu o cerere de amendare a edilului UDMR. Tribunalul Harghita a admis cererea ADEC iar primarul UDMR din Corund riscă acum o amendă de câteva zeci de mii de lei.

Sentința Tribunalului Harghita pe scurt: „Admite în parte cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), cu sediul în , şi cu sediu ales în , în contradictoriu cu pârâtul Primarul Comunei Corund, cu sediul în Corund, nr. 589, jud. Harghita, şi în consecinţă, Aplică Primarului comunei Corund o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere care se face venit la bugetul de stat, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, pentru neexecutarea sentinţei civile nr. 237 din 17.02.2016 a Tribunalului Harghita Respinge cererea reclamantei privind obligarea pârâtului la plata de penalităţi. Respinge cererea formulată împotriva Consiliului Local Corund ca fiind îndreptată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge solicitarea pârâtului Consiliului Local Corund de acordare a cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 11.12.2018”. 

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

6 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Corund, amendat de instanță pentru că nu execută o sentință definitivă

  1. Cojocaru Florin says:

    Sunteti un adevarat român dl Dan Tănase. Sa stiti ca ati câștigat respectul multor moldoveni. Va dorim succes si curaj in toate actiunile pe care le faceti pt apararea limbii române si a Țării noastre scumpe. Respect!

  2. Ciprian says:

    Va multumesc pentru tot ceea ce faceti pentru Romania. Din pacate aceste actiuni trebuiau sa fie facute de statul roman. Va sustin si va urez succes!

  3. Dan says:

    Felicitari !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend