EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a CINCEA oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor/ Márton László Szilárd, amendat din nou de CNCD cu 2000 de lei

November 12, 2020 •discriminarea romanilor •Views: 261

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și a sancționat contravențional cu amendă Instituția Primarului comunei Ciumani, județul Harghita, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că editează o publicație a instituției exclusiv în limba maghiară.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, vinovat de DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

În luna ianuarie a.c. Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că Primăria Ciumani editează un ziar al primăriei exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 611/09.09.2020, prin care a decis că faptele comise de primarul comunei Ciumani, UDMR-istul Márton László-Szilárd, respectiv editarea publicației „Csomafalvi Hirlap”, ziarul primăriei, exclusiv în limba maghiară, constituie discriminare pe criterii etnice a românilor și a aplicat Instituției Primarului comunei Ciumani, o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.

UDMR-istul Márton László-Szilárd are până în prezent CINCI decizii CNCD prin care se constată fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor comise de acesta.

În aprilie 2020 CNCD a admis sesizarea și prin Hotărârea nr. 359/29.04.2020 a sancționat contravențional, cu amendă de 2000 de lei, Primăria Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor necunoscători ai limbii maghiare (detalii aici).

În 2019 CNCD a admis sesizarea și prin Hotărârea nr. 367/24.06.2019 a sancționat contravențional, cu avertisment, Primăria Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor necunoscători ai limbii maghiare (detalii aici).

În 2014, CNCD a admis sesizarea și prin Hotărârea nr. 495/17.09.2014 l-a sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei pe primarul UDMR din Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor necunoscători ai limbii maghiare (detalii aici).

În 2013, CNCD a admis sesizarea și prin Hotărârea nr. 512/04.09.2013 l-a sancționat contravențional cu avertisment pe primarul UDMR din Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor necunoscători ai limbii maghiare (detalii aici).

Fragment din Hotărârea nr. 611/09.09.2020

FOTO: Primarul UDMR din Ciumani, Márton László-Szilárd/facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a CINCEA oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor/ Márton László Szilárd, amendat din nou de CNCD cu 2000 de lei

  1. feritata says:

    Il doare pe primarul ala la o palma sub buric,de amenzile sovinului tanasa!! Oare cioflingarul tanasa stie cati romani sunt in Ciumani???

  2. Csata jeno says:

    Dl dan tanase nu meriti sa scriu numele cu litere mari dar sa sti jigodie ca o sa dai socoteala despre activitatea ta antimaghiara cat de curand tu si cei implicati si o sa regreti ca te ai nascut te asigur eu ca dumezeu mai este nu pentru tine si trebuie sa dai socoteala Ca ????

  3. Tica , domnu' linginer medic agronom de Baragan says:

    Romanii sunt discriminati la ei acasa, nu numai la Ciumani, ci si la Bucharest , Sector 1, dar nu le pasa !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a CINCEA oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor/ Márton László Szilárd, amendat din nou de CNCD cu 2000 de lei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-ciumani-sanctionat-a-cincea-oara-de-cncd-pentru-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor-marton-laszlo-szilard-amendat-din-nou-de-cncd-cu-2000-de-lei/