EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc a plătit amenda primită de la CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

January 8, 2020 •justitie •Views: 280

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, a plătit amenda primită din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor din Miercurea Ciuc.

Vezi și EXCLUSIV. Executat silit de ANAF, primarul UDMR din Miercurea Ciuc a achitat amenda de 75.000 de lei

În luna februarie 2016 CNCD a emis Hotărârea nr. 110/10.02.2016 prin care a aplicat primarului UDMR din Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, sancțiunea contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru fapte de discriminare pe criteri etnice a românilor (detalii aici).

Ráduly a acționat în judecată CNCD și Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de mine, pentru a încerca astfel anularea acestei hotărâri.

În decembrie 2016 Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ca neîntemeiată acțiunea primarului UDMR din Miercurea Ciuc: „Respinge, ca neîntemeiată, acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul PRIMARUL MUNICIPIULUI MIERCUREA-CIUC, (cu sediul) cu pârâtul CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII, (cu sediul) şi pârâta ASOCIAȚIA CIVICĂ PENTRU DEMNITATE ÎN EUROPA, (cu sediul). Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la sediul Curţii de Apel Tg. Mureş. Pronunţată conform art. 396 alin. 2 Cod procedură civilă, azi 14.12.2016”.

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc a formulat recurs împotriva sentinței Curții de Apel Târgu Mureș, recurs care s-a judecat joi, 31 octombrie 2019, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Instanța supremă a respins ca nefondat recursul lui Ráduly. Decizia ÎCCJ pe scurt (detalii aici): „Cu majoritate: Respinge recursul declarat de reclamantul Primarul Municipiului Miercurea Ciuc împotriva Sentinţei nr. 147 din 14 decembrie 2016 a Curţii de Apel Târgu Mureş– Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 31 octombrie 2019. Cu opinia separată a domnului judecător Ionel Barbă în sensul: Admite recursul declarat de reclamantul Primarul Municipiului Miercurea Ciuc împotriva Sentinţei nr. 147 din 14 decembrie 2016 a Curţii de Apel Târgu Mureş– Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând, admite acţiunea formulată de reclamantul Primarul Municipiului Miercurea Ciuc. Anulează Hotărârea nr. 110 din 10 februarie 2016 emisă de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării”.

În urma unei solicitări de acces la informații de interes public, primarul Ráduly Róbert-Kálmán a confirmat faptul că a plătit amenda de 2000 de lei și a publicat un rezumat al deciziei CNCD în presa locală.

Acesta este al doilea caz în care primarul UDMR din Miercurea Ciuc rămâne definitiv cu o amendă de 2000 de lei pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor. În luna martie a.c. ÎCCJ a decis într-un alt dosar că Raduly se face vinovat de discriminarea pe criterii etnice a românilor și a menținut o amendă de 2000 de lei pe numele edilului din Miercurea Ciuc (detalii aici).

FOTO: primarul Raduly Robert, Mediafax

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc a plătit amenda primită de la CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

  1. ciprian says:

    Nu poate fi demis acest individ pentru discriminari repetate ,in conditiile in care a fost ales prin vot sa reprezinte toati cetatenii localitatii?
    Mie asa mi s-ar parea decent si coherent si correct pt romanii din MIercurea Ciuc!

    • Dan Tanasa says:

      Poate fi demis prin referendum local. Dar nu va fi demis. Pentru că cetățenii de rând susțin toate aceste mizerii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc a plătit amenda primită de la CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-a-platit-amenda-primita-de-la-cncd-pentru-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor/