EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, obligat de instanță să comunice informații de interes public

December 20, 2019 •justitie •Views: 238

Tribunalul Covasna a admis astăzi, 20 decembrie, acțiunea reclamantului împotriva primarului comunei Remetea și l-a obligat pe edil să comunice informații de interes public cu privire la cheltuirea fondurilor publice din bugetul public al UAT Remetea.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, AMENDAT de CNCD pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

Deși i s-a solicitat în repetate rânduri, primarul UDMR din Remetea, județul Harghita, UDMR-istul Laczko-Albert Elemer, a refuzat să comunice informații de interes public cu privire la sumele de bani pe care le plătește din bugetul comunei Remetea către avocatul Moldovan-Horvath Istvan.

Tribunalul Covasna a admis astăzi acțiunea reclamantului Dan Tanasă și l-a obligat pe primar să comunice informații de interes public.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, obligat de instanță să îndepărteze drapelul UNGARIEI arborat în fața primăriei

Sentința Tribunalului Covasna pe scurt (detalii aici): „ Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului şi excepţia lipsei de interes, excepţii invocate de pârât prin întâmpinare. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Tanasă Dan, împotriva pârâtului Primarul Comunei Remetea, şi în consecinţă : Obligă pârâtul să comunice reclamantului informaţiile de interes public constând în sumele acordate din bugetul public al Comunei Remetea către avocatul Moldovan-Horvath Istvan în dosarul nr. 13153/3/2019, cât şi toate plăţile efectuate către acelaşi avocat din bugetul Unităţii Administrativ Teritoriale Remetea de la începutul relaţiilor contractuale şi până la data prezentei, cu indicarea pentru fiecare plată a obiectului ei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cerere ce se va depune la Tribunalul Covasna. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei – astăzi – 20.12.2019”.

FOTO: primarul Laczko-Albert Elemer, hargitanepe.eu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, obligat de instanță să comunice informații de interes public"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-remetea-obligat-de-instanta-sa-comunice-informatii-de-interes-public/