EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, albit de DIICOT în cazul declarațiilor șocante făcute în ședința CRU al UDMR din 2014

September 16, 2019 •justitie •Views: 244

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate organizată și Terorism (DIICOT) a răspuns unei solicitări de acces la informații de interes public cu privire la stadiul anchetei în dosarul care-l viza pe edilul UDMR din Sfântu Gheorghe după ce i-am acționat în judecată.

Vezi și EXCLUSIV. Parchetul CONFIRMĂ informațiile mele: UDMR-ista Aczél Kata cercetată PENAL pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Solicit DEMISIA primarului Antal Arpad! DOCUMENT

În decembrie 2014 DIICOT anunța opinia publică printr-un comunicat de presă că procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru amenințare, în urma declarațiilor făcute în ședința Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureș.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală au dispus la data de 15 decembrie, în temeiul art. 305 alin. 1 și 2, începerea urmăririi penale ‘in rem’ sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare prev. de art. 206 Cp săvârșită în condițiile Legii nr. 535/ 2004 privind prevenirea și combaterea terorismului”, se arata într-un comunicat al DIICOT transmis AGERPRES (detalii aici).

Anterior, primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat de la tribuna Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureș că dacă premierul Victor Ponta nu îl va „instrui” pe prefectul de Covasna „să lase în pace maghiarii”, atunci în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu Mureș (detalii aici).

Pentru că DIICOT nu a comunicat public detalii cu privire la stadiul anchetei în acest dosar, am solicitat DIICOT noutăți legate de acest dosar. DIICOT a refuzat să-mi comunice informații despre stadiul anchetei motiv pentru care l-am acționat în instanță pe șeful structurii.

După demararea acțiunii în instanță DIICOT mi-a comunicat faptul că dosarul în cauză a fost clasat în 2016 din motive procedurale (detalii aici).

Atitudinea DIICOT în acest dosar probează incompetența crasă a celor care au demarat acțiunea în acest dosar. DIICOT a avut nevoie de peste un an pentru a ajunge la concluzia că nu poate continua cercetarea în dosar din motive procedurale, scăpându-l astfel pe edilul UDMR de un dosar penal care ar fi trebuit să aibă consecințe având în vedere afirmațiile șocante ale primarului UDMR.

FOTO: Antal Arpad, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, albit de DIICOT în cazul declarațiilor șocante făcute în ședința CRU al UDMR din 2014

  1. Constantin says:

    Avand in vedere ca udmr a fost mereu la conducerea Romaniei din 1990 incoace, nu este de mirare.
    La DIICOT se pare ca sunt (si) cozi de topor care isi asculta slugarnic stapanii, impotriva intereselor Romaniei si a Romanilor.

  2. Gheorghe says:

    Da, am patit-o si eu. Dar raspunsul mi-a venit rapid de la DIICOT structura centrala, care a preluat raspunsul dat la misto de Parchetul de pe langa Tribunalul din Sfantu Gheorghe. Doar nu se complica procurorii unguri sa-si cerceteze “liderul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, albit de DIICOT în cazul declarațiilor șocante făcute în ședința CRU al UDMR din 2014"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-albit-de-diicot-in-cazul-declaratiilor-socante-facute-in-sedinta-cru-al-udmr-din-2014/