EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță DIN NOU să respecte limba oficială de stat

January 31, 2021 •justitie •Views: 179

Tribunalul București a admis vineri, 29 ianuarie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, și l-a obligat pe acesta să respecte limba oficială de stat în cazul panourilor „Parcare cu telefonul mobil” amplasate pe raza municipiului Sfântu Gheorghe.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță să respecte limba oficală de stat în cazul plăcii „Malik Jozsef”

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte caracterul de limbă oficială de stat al limbii române în cazul panourilor „Parcare cu telefonul mobil” amplasate pe raza municipiului Sfântu Gheorghe.

În prezent, toate aceste panouri sunt inscripționate în mod nelegal, textul în limba maghiară fiind amplasat pe același nivel cu textul în limba oficială de stat.

Tribunalul București a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să respecte limba oficială de stat.

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Admite acţiunea. Obligă pârâtul la înlocuirea tuturor panourilor „Parcare cu telefonul mobil” amplasate pe raza municipiului Sfântu Gheorghe care în prezent sunt inscripţionate cu variantele în limba română şi maghiară aflate la acelaşi nivel cu panouri noi, pe care inscripţia în limba oficială de stat să fie efectuată deasupra celei în limba minorităţii şi a celei în limba engleză. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 29.01.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, potrivit art. 402 C. Proc. civ., astfel cum a fost acesta modificat de Legea nr. 310/2018”.

FOTO: Mediafax

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță DIN NOU să respecte limba oficială de stat

 1. Constanta Ene says:

  Macar sa respecte acest lucru….dar…vom trai si vom vedea !

 2. ALEXANDER GITENSTEINanonymus@yahoo.com says:

  OFICIALA
  ACEASTA ESTE FORMA CORECTA IN LIMBA. ROMANA .
  IN TEXT ESTE SCRIS OFICALA .
  FARA SUPARARE , O ZI BUNA

 3. Bogdan says:

  Limba Maternă a Tari trebuie respectata și pusă înaintea limbi pe care o poate vorbi uni cetățeni de diferite naționalități .
  Asta ar trebui sa se considere rasism .
  Cum ar fi ca noi cei din România sa nu le mai acceptam sa aibă semne in limba Magheara sau sa fie interzisă sa vorbească limba lor ?? Oare le-ar cădea bine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță DIN NOU să respecte limba oficială de stat"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-obligat-de-instanta-din-nou-sa-respecte-limba-oficala-de-stat-2/