EXCLUSIV. RECIDIVIST. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat din nou din instanță să respecte limba oficială de stat

July 19, 2018 •justitie •Views: 825

Tribunalul Covasna a admis astăzi, 19 iulie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului municipiului Sfântu Gheorghe și l-a obligat pe liderul UDMR să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT de instanță să respecte drapelul României
Protected by Copyscape

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, extremistul Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte limba oficială de stat în România în cazul unui panou informativ amplasat în parcul central din oraș. Panoul în cauză era inscripționat ilegal, mai întâi în limba minorității, limba maghiară.

Instanța de judecată s-a pronunțat astăzi și a dat dreptate reclamantei. Potrivit sentinței pronunțată astăzi de Tribunalul Covasna, Antal este obligat să „înlocuiască panoul amplasat la intrarea în Parcul Elisabeta din municipiul Sfântu Gheorghe, inscripţionat în limbile maghiară, română şi engleză, cu un alt panou inscripţionat cu precădere în limba oficială de stat, limba romană”.

Soluția pe scurt a Tribunalului Covasna: „Admite cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), împotriva pârâtului primarul municipiului Sfântu Gheorghe. Obligă pârâtul să înlocuiască panoul amplasat la intrarea în Parcul Elisabeta din municipiul Sfântu Gheorghe, inscripţionat în limbile maghiară, română şi engleză, cu un alt panou inscripţionat cu precădere în limba oficială de stat, limba romană, inscripţia în limba maghiară şi engleză urmând să fie afişate sub cea în limba română. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”.

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, este cunoscut opiniei publice pentru disprețul pe care îl manifestă public față de simbolurile naționale ale României și față de limba oficială de stat. Antal a mai fost obligat în trecut de instanțele de judecată să manifeste respect față de limba oficială de stat (un alt exemplu aici).

Detalii despre dosar aici.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, OBLIGAT din nou, DEFINITIV, să respecte limba oficială de stat

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. RECIDIVIST. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat din nou din instanță să respecte limba oficială de stat"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-recidivist-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-obligat-din-nou-din-instanta-sa-respecte-limba-oficiala-de-stat/