EXCLUSIV. Primarul UDMR din Tomești, AMENDAT de instanță pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

December 9, 2020 •discriminarea romanilor •Views: 148

Curtea de Apel București a admis miercuri, 2 decembrie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva Consiliului Național pentru Combatere Discriminării (CNCD) și a primarului UDMR din Tomești, județul Harghita. Instanța a constatat faptul că edilul UDMR se face vinovat de discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Citește și EXCLUSIV. De peste 8 ani ziarul Primăriei Cristuru Secuiesc este redactat exclusiv în LIMBA MAGHIARĂ/ CNCD, incapabil să pună capăt discriminării pe criterii etnice a românilor

În luna august 2019 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că pagina de Facebook a Primăriei Tomești, județul Harghita, este redactată exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a respins sesizarea ADEC prin Hotărârea nr. 929/11.12.2019, prin care a decis că „aspectele sesizate nu intră sub incidența O.G. nr. 137/2000”.

ADEC a acționat în judecată CNCD și pe primarul comunei Tomești, UDMR-istul Kedves Robert, pentru a anula decizia CNCD.

În data de 2 decembrie a.c. Curtea de Apel București a dat câștig de cauză ADEC, a anulat hotărârea CNCD și a aplicat primarului din Tomești o amendă de 1000 de lei pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Sentința Curții de Apel București pe scurt (detalii aici): „Admite cererea. Anulează hotărârea atacată. Aplică pârâtului Instituţia Primarului Comunei Tomeşti, jud. Harghita o amendă de 1000 lei. Obligă pârâtul Instituţia Primarului Comunei Tomeşti să plătească reclamantului 50 lei cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare depus la sediul acestei instanţe. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”.

FOTO: Kelemen Hunor / Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Tomești, AMENDAT de instanță pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

 1. Misu says:

  Felicitari domnule Dan Tanasa! Ma bucur ca ati ajuns parlamentar in Parlamentul Romaniei, din partea partidului AUR. Eu am votat la alegeri cu partidul AUR si o voi face in continuare si voi indemmna in continuare toti prietenii mei sa voteze partidul AUR! Va doresc mult succes si va rog sa actionati in continuare in instanta prin intermediul Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), pentru apararea intereselor patriotilor acestei tari.

 2. Român Gruie says:

  Dragă Domnule Dan Tănasă. Am fost foarte bucuros să vă văd aseară la emisiunea lui Oreste, în noua dumneavoastră calitate de parlamentar. FELICITĂRI ȘI SUCCES!
  Vă rog, ajutați-l și pe Daniel Bodnar:
  https://www.facebook.com/watch/?v=826667538168526

 3. Radu Florin says:

  Parerea mea e ca aceste amenzi sant o glumă, aceste amenzi nu ii vor descuraja deloc pe viitor sa comită in continuare discriminări!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Tomești, AMENDAT de instanță pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-tomestiamendat-de-instanta-pentru-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor/