EXCLUSIV. Prioritatea USR-PLUS în administrația locală: cursuri gratuite de limba maghiară pentru toți românii. Pe bani publici!

December 15, 2020 •politic •Views: 307

USR-PLUS rămâne consecvent priorităților sale și promisiunilor făcute în campania electorală. Pe lângă internet pentru toți, USR-PLUS vrea cursuri de limba maghiară pentru toți românii. Și nu oricum, ci pe bani publici.

Citește și Propunerea USR la CNCD, numită cu voturile „ciumei roșii”

Alexandru Mureșan, consilier local USR-PLUS în comuna Corunca, județul Mureș, fost candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 la Camera Deputaților, a prezentat Consiliului Local Corunca prioritatea mandatului său ca ales local USR-PLUS: cursuri de limba maghiară pentru toți românii. Nu cursuri de limba engleză sau limba germană. Nu! De limba maghiară. Și nu oricum, ci pe banii publici ai Primăriei Corunca.

Propunerea consilierului local USR-PLUS, cu care Mureșan s-a lăudat peste tot, a ajuns pe masa Consiliului Local Corunca care însă a respins-o.

Fragment din prioritățile consiliului local USR-PLUS Alexandru Mureșan.

Comunitatea din Corunca este contrariată de grija organizației Mureș a USR-PLUS pentru promovarea limbii maghiare și de lipsa de implicare a acesteia în rezolvarea priorităților adevărate din Corunca.

În realitate, în Corunca prioritățile sunt cu totul altele. Spre exemplu, înființarea învățământului în limba română sau o grădiniță cu program prelungit pentru copii români (pentru copii maghiari există). Doar că USR-PLUS nu are timp de prioritățile românilor din Corunca.

FOTO: Octav Ganea/ Inquam Photos/republica.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

26 Responses to EXCLUSIV. Prioritatea USR-PLUS în administrația locală: cursuri gratuite de limba maghiară pentru toți românii. Pe bani publici!

 1. Morell says:

  BA, AICI ESTE ROMANIA SI SE VA VORBI INTOTDEAUNA ROMANESTE !!! In Germania, Austria, Elvetia, Anglia, Franta, Norvegia, Suiedia, etc SE VORBESTE LIMBA TARI IN ADMINISTRATIA LOCALA !!! NU VA MAI VOTEZ IN VECI !!!

 2. tanoro says:

  cred ca este o mega diversiune. daca va amintiti , prin mai, psd cu udmr au trecut tacit o lege pt invatamant in maghiara la nivel national, nu intr-un partz de comuna de care n-a auzit decit capra. doar USR a sesizat acest lucru, iar presedintele a blocat magaria lui ciolacu.

 3. Mitruț says:

  Era plin internetul cu programul dumneavoastră. A fost distribuit de colegul dv de partid. De ce ați șters postarea din 27 noiembrie în care ați prezentat programul pentru scoala din localitatea Corunca ce includea și propunerea cu învățarea limbii maghiare? ?
  Avem print screenul postării. Încercați să negați?

 4. Trădători de țară afară cu voi USR Plus Poate inversa Curs gratuite ptr maghiarii noștri care nu stiu limba română Ceea ce este inadmisibil ,Eu ma aflau în Germania și sunt obligat să vorbim germana misepare normal. Mai vroiati si votați..gata cu voturile. Soarta este aleasa🎄 Partidul “AUR” 🎄 Este viitorul României și a românilor de rînd..

  • PATRIOTSufletRomania says:

   In locul tau as tacea Cezar Anton, daca ai plecat din patria ta mama ca-i pute ca nu plateste asa de bine salariul in Romania cat in Germania si stai acolo intro alta tara pentru bani taci !!!!!!Tu in ochii mei nu esti patriot ci imptriva!!!! Tara sintem noi care mucim si chinuim aici in Romania si VREM SA FACEM CEVA , nu care alege varianta mai usoara si pleaca dpa euro si inca are tupeu sa spune ca sint alaturi de voi.De aia merge asa naspa Romania ca tineretul au plecat statul de la ei nu poate sa cotizeze absolut nimic din salariul lor , ca nu aici lucreaza, si incet- incet mai multi bani merge pt pensionari decat noi care muncim si producem bani, ca pensia de la noi care lucreaza in Romania iei statul si da pt pensionarii .Banii pe care trimiteti acasa pentru familia voastra merge nu catre stat Romania .Poate spun ceva dur dar eu as lua dreptul de vot de la fiecare om care e plecat mai mult decat 8 ani din tara si locuieste in strainate!! Ca vi acasa pe ani 3 ori timp de 2 saptamani cu euro in bunzunar si sub fund cu un Mertan sau BMW si faci ca esti bogat asta nu insmna ca vai cat mare patriot esti… Am eu rude sau prieteni plecati in Franta Italia etc si cand e acolo intreaba de la ei cineva ca de unde au venit spunea ca din Transilvania sau din Moldova si nu spune ca sint romani.Dar cand vine acasa atunci cu drapelul Romaniei vine si pupe cu entuziasm cu mare drag si canta muzica populara :Noi sintem Romani noi sintem Romani….. deci lasam chestia asta, daca Piştă din Secuime nu a plecat din tara si e ungur atunci tu ca romani de ce ai plecat ??

 5. Gabriel says:

  Stimabile,este un text afisat.Nu este scos din context aveti exemplul afisat.Fiind un document de interes public îl puteți cauta liber.

 6. Dumitru says:

  Autorul postarii mai expune si articolul cu litera “e” ca se divulge singur pentru distorsionarea adevarului.TITLU VICLEAN, STIRE DEFORMATA.

 7. Nagy kázmer says:

  Un lucru foarte bun! European!

 8. Andrei says:

  Propunere test – daca se aproba, urma implementarea si in alte comune, orase, apoi la nivel de judete. Nu a mers acum, se intra in stand-by; propunerea va reveni sub alta forma sau in alta localitate. Nu puteau sari cu propunerea direct in Parlament sau la nivel de Guvern, asa ca se actioneaza prin incercari, prin tatonari,

 9. Stan Stefan says:

  Problema este ca, in data de 20.11.2020 nu a fost decat o convocare a consiliului local , si anume dispozitia 192 din 20 noiembrie 2020, care are cu totul alte articole. fake news deci

 10. De ce nu cursuri de limba română pentru toţi maghiarii, născuţi pe acest pământ? Nu aşa era firesc?

 11. Constantin says:

  Nu ma mira. Nici daca ar fi cerut cursuri de limba araba, avand in vedere ideologia lor neomarxista care include primirea de refugiati (bineinteles doar din acestia din afara Europei)

 12. Mihai says:

  Articol ticalos: Titlul ar trebui sa fie “Propunerea unui consilier USR+ in comuna Corenca, judetul Mures”. Altfel, cine nu citeste corpul articolului crede ca este o propunere la nivel national .Si e o simpla propunere, nu o propunere prioritara!

 13. Alexandru Muresan says:

  Pentru informare corecta si completa, cereti-i “sursei” sa va furnizeze textul integral al programului si postati-l aici. In caz contar este doar o tentativa de manipulare prin scoatere din context.

 14. Fischer Angelica says:

  Strigator la cer, asa ceva nu s-a mai auzit ! Cum ar fi in Germania de exemplu, nemtii sa primeasca cursuri gratuite de limba turca. Ce idei crete au acesti USR-isti.

 15. Lucian BN says:

  Având în vedere ca sunt bani publici, adică și banii mei, contribuabil din România, nu cred ca e cazul ca acel om care poate are ceva afaceri cu anumiți lideri UDMR sa dicteze pe banii mei. Daca ii pasa de comunitate de ce nu organizează cursuri de formare profesionala, sau sa se aloce sume suplimentare la UMF Tg. MUREȘ la studenții la medicină?! Mi se pare o decizie părtinitoare a acelui consilier USR-PLUS ca dovada ca i-a fost respinsa aceasta solicitare, și pe buna dreptate. Nu avem nimic cu cetățenii de etnie maghiară la fel cum nu avem nimic cu cei de etnie turcă sau lipoveană, dar și acești cetățeni întâi sunt ROMÂNI și apoi apelativul,, de etnie maghiară /turcă /armeană/etc.

 16. ALEXANDER GITENSTEINanonymus@yahoo.com says:

  Ar fi cazul ca toti cetatenii de pe teritoriul Romaniei sa cunoasca limba romana,respectiv Constitutia Romaniei.
  Asta este obligatoriu ,nu romani sa invete alte limbi ci strainii sa invete Limba Romana.
  Intradevar acum 15 ani nu vorbeam si nu scriam foarte corect Limba Romana,dar cred ca este corect gramatical textul care l-am scris pentru alogeni…

 17. Constantin Cilean says:

  Dacă-i Barna, n-o trage ăsta focul la oala lor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prioritatea USR-PLUS în administrația locală: cursuri gratuite de limba maghiară pentru toți românii. Pe bani publici!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prioritatea-usr-plus-in-administratia-locala-cursuri-gratuite-de-limba-maghiara-pentru-toti-romanii-pe-bani-publici/