Propunerea USR la CNCD, numită cu voturile „ciumei roșii”

July 1, 2020 •politic •Views: 431

Cătălina Olteanu, propunerea Uniunii Salvați România (USR) pentru Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost numită ieri în funcție cu votul parlamentarilor Partidului Social Democrat (PSD). „Ciuma roșie” nu e bună, în schimb voturile „ciumei roșii” sunt foarte bune.

Citește și Forumul Civic al Românilor solicită Parlamentului votul pentru numirea jurnalistului Dan Tănasă în CNCD

USR, formațiunea politică alimentată în principal de ura împotriva „ciumei roșii”, nu are nicio problemă să profite de pe urma voturilor parlamentarilor „ciumei roșii”. „Ciuma roșie” e nașpa, voturile „ciumei roșii” sunt foarte bune pentru cei de la USR.

Se pare că USR-ul lui Dan Barna a împrumutat de la PSD nu doar voturile ci și meteahna de a numi în funcții publice oameni fără legătură cu domeniul în care sunt numiți. Așa stau lucrurile și în cazul Cătălinei Olteanu.

Despre Cătălina Oltenu USR afirmă pe pagina sa de internet că are „8 ani în domeniul apărării drepturilor omului și combaterii discriminării”. Afirmația este în realitate o minciună mare cât casa, dovedită chiar de CV-ul acesteia. În realitate, Olteanu nu are nicio experiență în domeniul apărării drepturilor omului și combaterii discriminării, ceea ce înseamnă că Olteanu nu a respectat prevederile art. 23 alin. 3 litera d din O.U.G. nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare care prevede foarte clar următoarele: candidații pentru postul de membru în Colegiul Director al CNCD trebuie să aibă „o activitate recunoscută în domeniul apărării drepturilor omului și combaterii discriminării”.

Olteanu, numită la CNCD cu 271 voturi “pentru” şi 51 “împotrivă”, are licență și master în limbi străine, domeniu fără legătură cu activitatea CNCD. Mai mult, nicăieri în CV-ul Cătălinei Olteanu nu apare vreo mențiune legată de apărarea drepturilor omului sau combaterea discriminării, experiența ei fiind în principal în zona ONG-urilor care se ocupă de programe pentru romi. Să scrie în CV „servicii educaționale pentru romi”, „facilitator educațional” și „creșterea incluziunii sociale a romilor” iar tu să citești combaterea discriminării înseamnă să minți. Iar la asta cei de la USR se pricep foare bine.

Citește și În țara în care partidul e în toate și fără partid nu exiști mi-am depus din nou candidatura pentru un post în CNCD/12 ani de activitate în domeniul combaterii discriminării nu valorează nimic pentru că nu sunt membru de partid

Uite cum cei care există doar ca să țină în viață sloganul „ciuma roșie” cu care prostesc o groază de proști nu au nicio problemă să stea la aceeași masă, să negocieze cu „ciuma roșie” și să primească voturi de la aceeași „ciumă roșie”. Dar altfel USR e alternativa. Da, sigur că da.

P.S. 1: Nu am nimic să-i reproșez Cătălinei Olteanu. Are un CV impresionant. Este fix problema ei că a acceptat să meargă pe un loc pentru care nu are absolut nicio experiență. Problema mea este cu USR și cu modul acesta de a face politică la fel ca ceilalți în timp ce ei afirmă că sunt altfel.

P.S. 2: Și eu le-am trimis CV-ul meu celor de USR încă din iulie 2019. Deci cei de la USR aveau posibilitatea să dovedească că sunt altfel și că susțin candidați cu experiență în domeniu. Dar uite că nu sunt.

FOTO: Octav Ganea/ Inquam Photos/republica.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to Propunerea USR la CNCD, numită cu voturile „ciumei roșii”

 1. Ce parere sa avem? Eu sunt de acord cu dumneavoastra, dar mai adaug ceva: ar trebui sa inaintati o contestatie. Asa ar deveni si mai evidenta incalcarea legislatiei de catre politruci si ati mai apasa pe rana care-i doare, cea a ilegitimitatii lor.

 2. Florica Marin says:

  L as întreba pe autor cum resusesti sa i “prostește pe prosti”?

 3. adrian oana says:

  Articolul e vădit răuvoitor…Lucrând cu romii,doamna in cauză știe bine ce re discriminarea.Nu sunt membru USR,nici PSD,nici fan al lui Barna.

  • Dan Tanasa says:

   Și eu mănânc dar asta nu însemană că sunt bucătar.

  • In tara aceasta romanii sunt cei discriminati. Revedeti procesele castigate de dl Tanasa pe aceasta tema.

  • Din says:

   Asa este. Romanii cersesc de la rromi, romanii fura de la rromi, romanii ii talharesc pe rromi, romanii ii transforma la Berevoiesti pe rromi in sclavi, romanii fac trafic de carne vie si prostitutie prin europa cu fete de rromi, romanii primesc ajutor social de la rromi pentru ca “este bolnavi si nu poate muncii ca au copii mici care nu merg la gradinita si nu are cine sa ii creste”.Doamne ce exploatati sunt rromii in romania cu palate, metcedes si bmw-uri si cat se implica unele creaturi cu doua picioare, doua maini si o banita fara creier pe umeri in integrarea lor. Adica cum? Inseamna ca integrarea va fi gata cand toti rromiivotr aves palate si masini bengoase sau cand toti rromii vor platii impozite legale si vor prezenta documente privind provenienta avetoi. Doamne iarta-ma, ce spun eu este curat discriminare hai ong-urilor mars la treaba ca fonduri mai sunt pentru tocat. Apropo, nevestele lui medelin voicu si nicolae paun, bulibasa din parlament au restituit bani primiti pentru educatia rromilor, pentru cursurile neefectuate sau ei fura cu toti incepand cu tiganii din frunte, cu alesii si nucdau socoteala nimanui?

 4. Corneliu Turcan says:

  CNCD este organizația guvernamentală care impune CORECTITUDINEA POLITICĂ si CENZURA ca mod de imbecilzare ideologică si distrugere a libertății de opinie și exprimare în așa-zisa societete democratică.
  Promovează “valorile” occidentale în contradicție cu tradițiile morale, culturale, religioase si spirituale ale poporului nostru.
  Avem valorile noastre de bun simț și
  apreciem sau sancționăm vorbele și faptele semenilor noștri conform normelor noastre de bun-simț, nu de directivele ideologiilor nivelatoare ale globaliștilor.
  Alți muncitori cu gura, birocrați bugetari, cum era în comunism Consiliul cilturii și educației socialiste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Propunerea USR la CNCD, numită cu voturile „ciumei roșii”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/propunerea-usr-la-cncd-numita-cu-voturile-ciumei-rosii/