EXCLUSIV. Sentință CAB: primarul UDMR Antal Arpad a discriminat români pe criterii etnice

September 16, 2019 •justitie •Views: 323

Curtea de Apel București a respins miercuri, 11 septembrie a.c., acțiunea primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, împotriva unei decizii a CNCD prin care a fost sancționat contravențional pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Vezi și EXCLUSIV. NOAPTEA MINȚII. CNCD mă hărțuiește și emite a treia sancțiune împotriva mea cu votul membrilor PSD și UDMR

În octombrie 2017 Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC) și l-a sancționat contravențional pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că  a condiționat ocuparea unui post din Primăria Sfântu Gheorghe de cunoașterea limbii maghiare (detalii aici).

În noiembrie 2018 primarul UDMR Antal Arpad a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că CNCD i-a dat un avertisment şi, deşi acest lucru nu atrage după sine sancţiuni pecuniare, va contesta, totuşi, decizia în instanţă pentru că este injustă, dar şi pentru că îi afectează imaginea publică.

El a subliniat că, de când e primar, a fost de foarte multe ori reclamat la CNCD şi întotdeauna i s-a dat dreptate, precizând că, în cazul de faţă, nu s-a prezentat la dezbateri deoarece a considerat că „lucrurile sunt evidente”.

Argumentele edilului UDMR din Sfântu Gheorghe au fost lipsite de temei legal motiv pentru care Curea de Apel București a respins ca neîntemeiată acțiunea primarului Antal Arpad: „Respinge actiunea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronuntată azi, 11.09.2019, în sedintă publică” (detalii aici).

FOTO: Antal Arpad, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Sentință CAB: primarul UDMR Antal Arpad a discriminat români pe criterii etnice

  1. Constantin says:

    CNCD e indulgent cand e vorba de maghiari, dar corb la corb nu-si scoate ochii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință CAB: primarul UDMR Antal Arpad a discriminat români pe criterii etnice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-cab-primarul-udmr-antal-arpad-a-discriminat-romani-pe-criterii-etnice/