EXCLUSIV. Sentință CAB: Primarul UDMR din Ciumani a DISCRIMINAT români pe criterii etnice

May 31, 2021 •justitie •Views: 118

Curtea de Apel București a respins joi, 27 mai a.c., acțiunea primarului UDMR din comuna Ciumani, județul Harghita, împotriva Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) care l-a amendat pe edilul UDMR pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor.

Citește și EXCLUSIV. Primăria Gheorgheni, cu primar UDMR, sancționată de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

În luna ianuarie 2020 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că Primăria Ciumani editează un ziar al primăriei exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 611/09.09.2020, prin care a decis că faptele comise de primarul comunei Ciumani, UDMR-istul Márton László-Szilárd, respectiv editarea publicației „Csomafalvi Hirlap”, ziarul primăriei, exclusiv în limba maghiară, constituie discriminare pe criterii etnice a românilor și a aplicat Instituției Primarului comunei Ciumani, o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor (detalii aici).

Primarul UDMR din Ciumani, aflat la a cincea sancțiune aplicată de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor, a acționat în judecată CNCD pentru a anula hotărârea CNCD prin care a fost amendat contravențional pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a CINCEA oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor/ Márton László Szilárd, amendat din nou de CNCD cu 2000 de lei

Instanța a respins însă acțiunea primarului UDMR din Ciumani, confirmând astfel că acesta se face vinovat de discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Sentința Curții de Apel București pe scurt (detalii aici): „Respinge acţiunea ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare; recursul se poate depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.396 alin.2 Cod procedură civilă, astăzi, 27.05.2021”.

FOTO: Președintele UDMR, Kelemen Hunor / AGERPRES

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Sentință CAB: Primarul UDMR din Ciumani a DISCRIMINAT români pe criterii etnice

 1. Cristian says:

  Salut Dan, într-o vreme publicai pe blogul tău revista presei maghiare din România, dar în ultima vreme nu o mai faci.
  Ce s-a întâmplat cu proiectul ăsta? Era interesant de citit și văzut cum sunt îndoctrinați românii cu naționalitate maghiară să-și urască propria țară și cum sunt mințiți de presa slugarnică cu finanțare din budapesta(scris intenționat cu litere mici).

  • Dan Tanasa says:

   Salutare! Da, ai dreptate, era o sursă foarte bună de informare. Din păcate instituția care se ocupa, Centrul European de Studii Covasna-Harghita, nu a mai avut resurse pentru proiect. Voi încerca să mă interesez poate reluăm demersul. Mulțumesc!

 2. Bulzan Cornel-Nicolae says:

  Este un abuz, în special că nu e la prima abatere. Sau el este mai EGAL decât ceilalți? Ce fac legiuitorii? Vedeți, și din această cauză, românii își pierd încrederea în magistrați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință CAB: Primarul UDMR din Ciumani a DISCRIMINAT români pe criterii etnice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-cab-primarul-udmr-din-ciumani-a-discriminat-romani-pe-criterii-etnice/