EXCLUSIV. Sentință CAB: primarul UDMR din Cristuru Secuiesc a discriminat români pe criterii etnice

June 10, 2020 •justitie •Views: 267

Curtea de Apel București a respins acțiunea primarului UDMR din Cristuru Secuiesc împotriva Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și a menținut amenda dată de CNCD edilului pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a patra oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor/ Márton László Szilárd, amendat de CNCD cu 2000 de lei

În luna mai 2018 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că primarul UDMR al orașului Cristuru Secuiesc din județul Harghita, Rafai Emil, editează o publicație a primăriei exclusiv în limba maghiară. Publicația, finanțată din fonduri publice, era editată exclusiv în limba maghiară și publicată pe pagina primăriei.

După aproape un an de la data depunerii sesizării, CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 232/03.04.2019, prin care a decis că faptele primarului UDMR din Cristuru Secuiesc, Rafai Emil, constituie o discriminare pe criterii etnice la adresa cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a aplicat UAT Cristuru Secuiesc, reprezentată de primarul UDMR Rafai Emil, sancțiunea contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei fără să-i facă nicio recomandare edilului în privința editării publicației primăriei și în limba oficială de stat.

Președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, a luat apărarea colegului de partid și a votat împotriva aplicării amenzii (detalii aici).

Rafai a atacat în contencios administrativ decizia CNCD însă Curtea de Apel București a respins acțiunea ca neîntemeiată.

Soluția Curții de Apel București pe scurt (detalii aici): „Respinge acţiunea, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

FOTO: Rafai Emil, rmdsz.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Sentință CAB: primarul UDMR din Cristuru Secuiesc a discriminat români pe criterii etnice

  1. Acruic Lime says:

    Suntem ” colonia de ocară, care-și va cere scuze în maghiară”!Guvernanții inconștienți si corupți nu pot și nu vor să vadă realitățile din HaRcov!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință CAB: primarul UDMR din Cristuru Secuiesc a discriminat români pe criterii etnice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-cab-primarul-udmr-din-cristuru-secuiesc-a-discriminat-romani-pe-criterii-etnice/