EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a patra oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor/ Márton László Szilárd, amendat de CNCD cu 2000 de lei

June 5, 2020 •discriminarea romanilor •Views: 303

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și a sancționat contravențional cu amendă Primăria comunei Ciumani, județul Harghita, reprezentată prin primar, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că pagina de Facebook a instituției este redactată exclusiv în limba maghiară.

Citește și EXCLUSIV. Primăria Târgu Secuiesc, sancționată cu 2000 de lei de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

În luna decembrie 2019 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că pagina de Facebook a Primăriei Ciumani este redactată exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 359/29.04.2020, prin care a decis că faptele comise de primarul comunei Ciumani, UDMR-istul Márton László-Szilárd, constituie discriminare pe criterii etnice a românilor și a aplicat Primăriei Ciumani, reprezentată prin primar, o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Ciumani, OBLIGAT să dea jos steagul secuiesc de pe primărie

UDMR-istul Márton László-Szilárd are până în prezent patru decizii CNCD prin care se constată fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor comise de acesta.

În 2019 CNCD a admis sesizarea și prin Hotărârea nr. 367/24.06.2019 a sancționat contravențional, cu avertisment, Primăria Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor necunoscători ai limbii maghiare (detalii aici).

În 2014, CNCD a admis sesizarea și prin Hotărârea nr. 495/17.09.2014 l-a sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei pe primarul UDMR din Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor necunoscători ai limbii maghiare (detalii aici).

În 2013, CNCD a admis sesizarea și prin Hotărârea nr. 512/04.09.2013 l-a sancționat contravențional cu avertisment pe primarul UDMR din Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor necunoscători ai limbii maghiare (detalii aici).

Fragment din Hotărârea nr. 359/29.04.2020

FOTO: Primarul UDMR din Ciumani, Márton László-Szilárd/facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a patra oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor/ Márton László Szilárd, amendat de CNCD cu 2000 de lei

 1. Costy says:

  Daca nu schimbam politiicul din Romania cu ceva romanesc ne zbatem in zadar. Iar schimbarea din rau in bine trebuie sa se faca cum a fost facuta din bine in rau in 89.

 2. Daniela Rusu says:

  Multumim Dan Tanasa, pentru tot ca faci! Pacat ca faptic… sunt putin langa tine, pe facebook, multi.

 3. Geto Dac says:

  Felicitări ! Inca mai exista un gram de speranță . Adevărul nu poartă mască !

 4. IANCU says:

  FELICITARI ! TRAIASCA ROMANIA !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a patra oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor/ Márton László Szilárd, amendat de CNCD cu 2000 de lei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-ciumani-sanctionat-a-patra-oara-de-cncd-pentru-discriminarea-pe-criterii-etnice-a-romanilor-marton-laszlo-szilard-amendat-de-cncd-cu-2000-de-lei/