EXCLUSIV. Sentință definitivă: amendă de zeci de mii de lei pe numele președintelui CJ Mureș. VEZI motivul!

July 4, 2018 •UDMR •Views: 1010

Curtea de Apel din Târgu Mureş l-a amendat definitiv pe preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, fost primar al oraşului Sovata, pentru că a refuzat să pună în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc de pe sediul Primăriei din Sovata, se arată într-un comunicat de presă al UDMR, preluat de Agerpres.

Vezi și EXCLUSIV. Instanța dispune o AMENDĂ FABULOASĂ pe numele primarului UDMR din Miercurea Ciuc. VEZI motivul!

Acest caz a fost demarat în 2013 de o sesizare transmisă de subsemnatul Prefecturii Mureș.

În luna martie 2013 sesizam conducerea Prefecturii Mureș cu privire la ilegalitatea arborării așa-zisului steag secuiesc pe sediul Primăriei Sovata, condusă de primarul Péter Ferenc (UDMR). Tot atunci am sesizat și faptul că plăcuțele cu denumirea instituției nu sunt amplasate legal pe sediul Primăriei Sovata, în cauză încălcându-se prevederile H.G. nr. 1206/2001.

Prefectul de la acea dată, Corneliu Grosu, a refuzat să aplice prevederile legale motiv pentru care l-am acționat în judecată și am câștigat definitiv și irevocabil un proces prin care îi ceream să aplice legea (detalii aici). Din păcate însă, până în ultima clipă a mandatului său, Grosu a fost complicele extremiștilor din UDMR care sfidau Constituția României și încălcau prevederile legale.

După Grosu la conducerea Prefecturi Mureș a fost numit dr. Vasile-Liviu Oprea. Acesta a aplicat legea în acest caz și l-a acționat în judecată pe primarul orașului Sovata în cazul așa-zisului steag secuiesc (detalii aici). De asemenea, plăcuțele cu denumirea instituției au fost amplasate în mod legal, cea în limba română deasupra celei în limba maghiară.

UDMR-istul Péter Ferenc a refuzat să pună în executare în termen legal o sentință definitivă, motiv pentru care a fost acționat în judecată de către Prefectura Mureș.

Sentința pe scurt a Curții de Apel Târgu Mureș pronunțată în data de 3 iulie 2018: „Admite apelul formulat de reclamantul Prefectul Judeţului Mureş împotriva Sentinţei nr. 255/6.10.2017 pronunţate de Tribunalul Mureş, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal în dosarul nr. 2690/102/2015. Schimbă în tot sentinţa atacată în sensul că admite cererea de stabilire definitivă a amenzii şi penalităţilor, formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Mureş, în contradictoriu cu pârâţii Primarul Oraşului Sovata şi Peter Ferenc. Fixează suma definitivă pe care pârâtul Peter Ferenc, în calitate de fost primar al oraşului Sovata, o datorează statului cu titlu de amendă la cuantumul de 1442 lei şi suma pe care acelaşi pârât o datorează reclamantului Prefectul Judeţului Mureş cu titlu de penalităţi în cuantum definitiv de 41.200 lei. Definitivă. Pronunţată azi, data de 3.07.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei” (detalii despre dosar aici).

Amenda și penalitățile vor fi plătit de UDMR-istul Peter Ferenc din propriul buzunar, nu din bugetul public.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sovata, sancționat de CNCD pentru DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

FOTO: Peter Ferenc, Transindex

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință definitivă: amendă de zeci de mii de lei pe numele președintelui CJ Mureș. VEZI motivul!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-amenda-de-zeci-de-mii-de-lei-pe-numele-presedintelui-cj-mures-vezi-motivul/