EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: instanța confirmă soluția NUP în cazul unei plângeri penale făcută împotriva mea de un lider al Partidului Civic Maghiar

December 9, 2019 •justitie •Views: 277

Judecătoria Sfântu Gheorghe a respins astăzi, 9 decembrie, plângerea liderului Partidului Civic Maghiar, Arus Zsolt Istvan, împotriva ordonanței prin care procurorii au dispus neînceperea urmării penale în cazul unei plângeri pe care liderul PCM a făcut-o împotriva mea.

Citește și EXCLUSIV. Instanța respinge DEFINITIV acțiunea PCM-istului Arus Zsolt pentru desființarea ADEC

În luna octombrie 2017 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a fost înregistrată plângerea penală pe care Arus Zsolt Istvan, membru al Partidului Civic Maghiar, fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Harghita, a formulat-o împotriva mea.

Potrivit plângerii penale, liderul PCM Arus Zsolt mă acuza de instigare publică și incitare la ură sau driscriminare.

În luna mai Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a emis ordonanță de clasare în dosarul penal nr. 1963/P/2017, comunicată în luna iunie, procurorul de caz stabilind astfel că nu mă fac vinovat de nicio faptă penală (detalii aici).

Liderul PCM a atacat în instanță ordonanța procurorului însă Judecătoria Sfântu Gheorghe a respins plângerea lui Arus Zsolt și l-a obligat la plata cheltuielilor de judecată.

Soluția pe scurt a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, pronunțată astăzi (detalii aici): „Solutia pe scurt: În baza art. 341 al.6 lit. a C.pr.pen. respinge plângerea formulată de petentul Arus Zsolt Istvan , împotriva ordonanţei din 29.05.2019 dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe în dosar nr. 1963/P/2017 prin care s-a dispus clasarea cauzei în care au fost efectuate cercetări sub aspectul infracţiunilor de instigare publică prevăzută de art. 368 al.1 C.pen. şi incitare la ură sau discriminare prevăzută de art. 369 C.pen. ,soluţie menţinută prin ordonanţa nr. 37/II/2/2019 din data de 15.07.2019 a Prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna ,ca nefondată. Respinge solicitarea petentului de obligare a intimatului la plata sumei de 215,27 lei cu titlu de cheltuieli judiciare , ca nefondată. În baza art. 275 al.2 C.pr.pen. obligă petentul la plata către stat a sumei de 30 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 276 al.6 C.pr.pen. obligă petentul la plata către intimatul Dan Tănasă a sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de acesta. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09.12.2019”.

FOTO: Arus Zsolt Istvan alături de primarul UDMR din Miercurea Ciuc, transindex.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: instanța confirmă soluția NUP în cazul unei plângeri penale făcută împotriva mea de un lider al Partidului Civic Maghiar

  1. Sorváczi Lajos says:

    Domnul Tănasa!

    Cineva care este atât, de preocupat cu maghiari din Transilvania și politica lor, ar trebui să fiți mai atenți la facte. Árus Zsolt, nu numai nu este lider PCM, ninci nu este activ în sfera politică, numai în civilă. Așa obiectiv prezentați faptele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: instanța confirmă soluția NUP în cazul unei plângeri penale făcută împotriva mea de un lider al Partidului Civic Maghiar"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-instanta-confirma-solutia-nup-in-cazul-unei-plangeri-penale-facuta-impotriva-mea-de-un-lider-al-partidului-civic-maghiar/