EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a încălcat limba oficială de stat/Edilul, obligat de instanță să respecte limba oficală de stat în cazul Teatrului Tamasi Aron

June 26, 2020 •justitie •Views: 132

Curtea de Apel București a respins ieri, 25 iunie, recursul primarului UDMR din Sfântu Gheorghe împotriva sentinței Tribunalului București prin care a fost obligat să respecte limba oficială de stat în cazul inscripției amplasate pe fațada Teatrului Tamasi Aron.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Miercurea Ciuc a încălcat limba oficială de stat/Edilul, obligat de instanță să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor

Tribunalul București a admis în data de 29 octombrie 2019 acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, împotriva primarului din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, și l-a obligat pe edil să respecte limba oficială de stat în cazul inscripției cu denumirea Teatrului Tamasi Aron.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte caracterul de limbă oficială de stat al limbii române în cazul inscripției cu denumirea Teatrului Tamasi Aron din municipiul Sfântu Gheorghe.

Tribunalul București a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să respecte limba oficială de stat în România în cazul inscripției cu denumirea Teatrului Tamasi Aron care în prezent nu respectă limba oficială de stat, denumirea în limba minorității fiind amplasată pe același nivel cu limba oficială de stat.

Citește și HALUCINANT. Kosovo, un posibil model de urmat pentru UDMR VIDEO

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale active. Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei interesului. Admite cererea de chemare în judecată. Obliga pârâtul să amplaseze inscripţia cu denumirea în limba maghiară a Teatrului Tamasi Aron din municipiul Sf. Gheorghe sub inscripţia cu denumirea instituţiei în limba română. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecata în cuantum de 50 lei reprezentând taxa judiciara de timbru. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 29.10.2019”.

Primarul Antal Arpad a atacat cu recurs sentința Tribunalului București însă Curtea de Apel București i-a respins cererea de recurs.

Decizia Curții de Apel București pe scurt (detalii aici): „Respinge recursul, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi, 25 iunie 2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

FOTO: Antal Arpad, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a încălcat limba oficială de stat/Edilul, obligat de instanță să respecte limba oficală de stat în cazul Teatrului Tamasi Aron"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-a-incalcat-limba-oficiala-de-stat-edilul-obligat-de-instanta-sa-respecte-limba-oficala-de-stat-in-cazul-teatrului-tamasi-aron/