EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a încălcat limba oficială de stat în cazul plăcii de pe Casa cu arcade

July 24, 2020 •justitie •Views: 130

Curtea de Apel București a respins joi, 23 iulie a.c., recursul primarului din Sfântu Gheorghe împotriva sentinței Tribunalului București care a constatat că edilul a încălcat limba oficială de stat în cazul unei plăci amplasată pe o clădire publică din oraș.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Zetea, sancționat de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

Tribunalul București a admis în data de 23 aprilie 2019 acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului UDMR din Sfântu Gheorghe și l-a obligat pe acesta să respecte limba oficială de stat în cazul unei plăci amplasată pe un imobil public (detalii aici).

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte limba oficială de stat în cazul unei plăci amplasată pe Casa cu arcade din Sfântu Gheorghe.

Tribunalul București a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să respecte limba oficială de stat în România în cazul acestei plăci amplasată pe o clădire publică.

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Respinge exceptiile invocate de parata ca neintemeiate. Admite actiunea. Obliga paratul sa asigure amplasarea placii “Varadi Jozsef si Bartalis Ferenc” cu textul in limba romana deasupra placii cu acelasi continut in limba minoritatii, limba maghiara, pe cladirea “Casa cu arcade” situata in …, jud. Covasna. Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmand a se depune la Tribunalului Bucuresti – Sectia a II-a Contencios administrativ si fiscal. Pronuntata potrivit art. 396 al..2 C.p.c. astazi, 23.04.2019”. 

Edilul UDMR a formulat recurs însă Curtea de Apel București a menținut sentința instanței de fond.

Decizia Curții de Apel București pe scurt (detalii aici): „Respinge recursul, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 23.07.2020”.

FOTO: Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad / Mediafax

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a încălcat limba oficială de stat în cazul plăcii de pe Casa cu arcade

  1. Michelle says:

    Tara nimanui. La discretia VENETICILOR. popor adormit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a încălcat limba oficială de stat în cazul plăcii de pe Casa cu arcade"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-a-incalcat-limba-oficiala-de-stat-in-cazul-placii-de-pe-casa-cu-arcade/