EXCLUSIV. Tribunalul București: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a încălcat legea în cazul plăcii de pe Casa cu arcade

April 25, 2019 •justitie •Views: 1748

Tribunalul București a admis marți, 23 aprilie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului UDMR din Sfântu Gheorghe și l-a obligat pe acesta să respecte limba oficială de stat în cazul unei plăci amplasată pe un imobil public.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul Antal Arpad pierde în instanță: diplomele PRO URBE, exclusiv în limba oficială de stat

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte limba oficială de stat în cazul unei plăci amplasată pe Casa cu arcade din Sfântu Gheorghe.

În prezent, placa în cauză este inscripționată mai întâi în limba minorității și abia în subsidiar în limba oficială de stat.

Placa de pe Casa cu arcade.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat de instanță să respecte limba oficală de stat în cazul plăcii „dr. Losy-Schmidt Ede”

Tribunalul București a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să respecte limba oficială de stat în România în cazul acestei plăci amplasată pe o clădire publică.

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Respinge exceptiile invocate de parata ca neintemeiate. Admite actiunea. Obliga paratul sa asigure amplasarea placii “Varadi Jozsef si Bartalis Ferenc” cu textul in limba romana deasupra placii cu acelasi continut in limba minoritatii, limba maghiara, pe cladirea “Casa cu arcade” situata in …, jud. Covasna. Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmand a se depune la Tribunalului Bucuresti – Sectia a II-a Contencios administrativ si fiscal. Pronuntata potrivit art. 396 al..2 C.p.c. astazi, 23.04.2019”. 

FOTO: Mediafax

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Tribunalul București: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a încălcat legea în cazul plăcii de pe Casa cu arcade

  1. Ene Constanta says:

    Nu ma mai mira nimic…daca acceptam…asta este…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Tribunalul București: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a încălcat legea în cazul plăcii de pe Casa cu arcade"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-tribunalul-bucuresti-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-a-incalcat-legea-in-cazul-placii-de-pe-casa-cu-arcade/