EXCLUSIV. Stema IPJ Covasna, modificată. Simbolurile secuiești, eliminate

February 5, 2019 • Covasna • Views: 723

Însemnul heraldic al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a fost modificat la inițiativa conducerii acestei instituții.

Vezi și Stema UNGARIEI, pe centrul medical din satul natal al liderului UDMR. Cum acaparează simbolic Ungaria județele Covasna și Harghita

În 2011, la inițiativa conducerii IPJ Covasna de atunci, reprezentată de comisarul sef dr. Ioan Aron și comisarul șef de politie Jakab Albert-Toth, stema IPJ Covasna a fost modificată prin Ordinul nr. 126/17.06.2011 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului internelor si reformei administrative nr. 490/2008 privind insemnele heraldice ale structurilor Ministerului Administraţiei si Internelor (detalii aici).

La acea dată, stema județului Covasna care contine ca element principal stema județului Haromszek (Trei Scaune) care facea parte din Ungaria Mare a fost introdusă în stema IPJ Covasna. Stema maghiară a județului Covasna a fost adoptată în 2007 de Guvernul Tăriceanu.

Adoptarea stemei județului Covasna în 2007 de către Guvernul Tăriceanu și adoptarea stemei IPJ Covasna în 2011 de către Guvernul Emil Boc cu simbolurile secuiești au reprezentat veritabile acte de trădare națională. România a ajuns să utilizeze în heraldica județului Covasna și cea a IPJ Covasna simbolurile utilizate în timpul Ungariei Mari.

Vezi și EXCLUSIV. Cine sunt adevărații vinovați pentru noua stemă cu elemente revizioniste maghiare a IPJ Covasna

În 2018, anul Centenarului Marii Uniri, la inițiativa actualei conduceri a IPJ Covasna, reprezentată prin comisar șef de poliţie Pampu-Romanescu Liviu, însemnul heraldic al IPJ Covasna a fost modificat prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Astfel, în locul stemei județului Haromszek (Trei Scaune) care facea parte din Ungaria Mare, în stema IPJ Covasna a fost introdus Sfântul Gheorghe, cu referire la municipiul Sfântu Gheorghe, capitala județului Covasna.

FOTO: noul însemn heraldic al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

One Response to EXCLUSIV. Stema IPJ Covasna, modificată. Simbolurile secuiești, eliminate

  1. Dan says:

    Incet, incet se ia atitudine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend