FOTO. 1984. Atentatul terorist de la Sfântu Gheorghe. Un copil ucis

June 4, 2019 •Covasna •Views: 1115

Primăvara anului 1984. Orașul Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Explozia unei bombe artizanale zguduie întreg sistemul, până la București, relatează jurnalistul Radu Tudor.

Vezi și INACCEPTABIL. UDMR instigă la ură și violențe fizice împotriva românilor

Alerta este imensa: Securitate, Militie, aparatul de partid. Vestea ajunge pina la Comitetul Central. Personal pina la Nicolae Ceausescu.

Pe statuia lui Mihai Viteazul din centrul orasului Sfantu Gheorghe, sub saua calului, un extremist maghiar amplaseaza o bombă.

Nimeni nu a stiut nimic. Pina cind un copil curios care se juca prin zona statui cu mingea vede pachetul exploziv pe statuie. Din curiozitate se apropie si atinge dispozitivul. O explozie devastatoare are loc. Copilul este ucis pe loc. Trupul sau sfartecat ingrozeste locuitorii, dupa socul bubuiturii. Tipete, groaza, alerta maxima.

Integral pe radu-tudor.ro

FOTO: radu-tudor.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

14 Responses to FOTO. 1984. Atentatul terorist de la Sfântu Gheorghe. Un copil ucis

 1. Rusu daniel says:

  Nu trebuie întrebați locuitorii din Sf Gheorghe dacă le place sau nu statuia lui Mihai.. Asa cum primarul ungur, nu are nici un angajat roman , asa cum unguri flecmeaza pe emblemele statului politie SRI, trebuie sa înțelegeți dracului odată ca trăiți în România. Nu va convine, marș afara.

 2. In fapt, atentatul a avut loc exact pe 4 iunie 1984, cu referire clara la Tratatul de la Trianon, asa ca postarea este foarte oportuna. Probabil ca Dan a stiut acest amanunt. De asemenea, impotriva celor comentate mai sus, afirm ca faptasul a fost identificat de DSS dar a reusit sa fuga din tara in Ungaria. Explozibilul folosit nu era din cele existente in Romania. Ulterior ungurii (Janoș Fazekaș intre ei) au inceput sa faca presiuni la nivelul Cabinetului 2 iar ancheta s-a facut sub presiune. Cel mai probabil atentatul a fost realizat de securitatea bolsevica ungara (AVO).

  • Moni says:

   AVO s-a desfiintat in 1956, nimic nu stiti. A fost cea mai importanta urmare a revolutiei din ’56 din Ungaria. Foarte interesant ca statuia lui MV nu a suferit deloc. Se poate spune ca stauia respectiva nu are nimic cu orasul Sf. Gh. Daca intrebam la intamplare 100 locuitori ai orasului 95 spun ca nu le place statuia, le-a fost impusa de puterea comunista. Daca ar avea posibilitatea ar da-o jos azi dupamasa. Puterea comunista, dar si puterea de dupa 1989 din Romania impune locuitorilor din zonele preponderent maghiare multe lucruri neplacute, ostile, sa nu va mirati ca maghiarii lupta cum pot contra acestor “monumente”.

   • Kermit Von Klausenberg says:

    Pe baza de reciprocitate romanii ar trebui sa demoleze statuia lui Corvin din Cluj pe motiv ca le provoaca amintiri neplacute … Ce minte creata ai … “moni” !

 3. Alin says:

  A fost un gest impotriva sistemului comunist ! Tu cauti intotdeauna sa dezbini oamenii . Niciodata nu am vazut pe blogurile tale evenimente ,intamplari pozitive de convietuire interetnica… Am prieteni romani cu care ne intelegem foarte bine , ne respectam reciproc cultura:in primul rand trebuie sa fii OM. Extremistii de speta ta trebuie sa fie ignorati de societate!

 4. Andrei says:

  Hai sã fim drepti: fãptasul sau fãptasii nu au fost identificati, atfel nu se poate cunoaste etnia lui (lor).
  Cosider cã de data asta as sãrit calul. Cautã si vei gãsi suficiente probleme reale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "FOTO. 1984. Atentatul terorist de la Sfântu Gheorghe. Un copil ucis"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/foto-1984-atentatul-terorist-de-la-sfantu-gheorghe-un-copil-ucis/