Guvernul de la Budapesta vrea să cumpere toate imobilele din Europa Centrală și de Est care au legătură cu Ungaria

June 18, 2020 •Ungaria •Views: 203

Guvernul Ungariei a inițiat un proiect legislativ, trimis deja în Parlament, care i-ar da posibilitatea să cumpere proprietăți imobiliare în toată Europa Centrală și de Est, transmite portalul Daily News Hungary, transmite G4Media.

Citește și EXCLUSIV. Monument reprezentând Ungaria Mare, dezvelit ieri în Covasna de președintele UDMR al CJ Covasna

Guvernul Viktor Orban, care are un plan economic agresiv în toate statele învecinate, va deveni jucător pe piața imobiliară din regiune prin intermediul unei fundații controlate de guvern.

Același model al fundației guvernamentale e folosit de guvernul Ungariei și în cazul planului economic pentru Transilvania, gestionat de Fundația Pro Economica, condusă de un membru UDMR și care raportează Budapestei.

Ce va cumpăra guvernul Ungariei? Orice proprietate imobiliară care are orice legătură cu Ungaria sau cu cetățenii maghiari, inclusiv legături istorice, culturale sau arhitectonice. Practic, plaja de posibile achiziții este uriașă, potrivit Daily News Hungary.

Guvernul va cumpăra clădirile vizate și le va reface și gestiona, potrivit proiectului legislativ inițiat de vicepremierul Zsolt Semjén.

Ungaria a făcut deja astfel de achiziții în regiune, un exemplu fiind fostul Hotel Pannonia din Satu Mare, caracterizată de portalul maghiar drept cea mai frunoasă clădire în stil Art Nouveau din Transilvania, achiziționată de o companie guvernamentală maghiară în 2018.

Sursa: G4Media

FOTO: REUTERS/Francois Lenoir/File Photo – RC1BE9545E00

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Guvernul de la Budapesta vrea să cumpere toate imobilele din Europa Centrală și de Est care au legătură cu Ungaria

  1. Kermit Von Klausenberg says:

    Nu vrea sa cumpere si cortul si coviltirul lui tacsu’ din Mongolia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Guvernul de la Budapesta vrea să cumpere toate imobilele din Europa Centrală și de Est care au legătură cu Ungaria"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/guvernul-de-la-budapesta-vrea-sa-cumpere-toate-imobilele-din-europa-centrala-si-de-est-care-au-legatura-cu-ungaria/