În timp ce România este în stare de șoc după tragedia de la Piatra Neamț, UDMR sărbătorește cu dezvelirea unei statui la Târgu Mureș

November 15, 2020 •noaptea minții •Views: 224

Deși pretinde respect pentru comunitatea maghiară din România, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) nu ratează niciun moment să calce în picioare demnitatea românilor.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a CINCEA oară de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor/ Márton László Szilárd, amendat din nou de CNCD cu 2000 de lei

În timp ce întreaga Românie este în stare de șoc după tragedia de aseară când 10 bunici au ars de vii în secția ATI a Spitalului Județean Neamț, UDMR a sărbătorit astăzi la Târgu Mureș prin dezvelirea statuii principelui Bethlen Gábor.

Statuia principelui Bethlen Gábor din Piața Trandafirilor din Târgu Mureș a fost dezvelită duminică, 15 noiembrie, cu ocazia unei ceremonii la care au fost prezenți, în calitate de invitați, Kelemen Hunor – președintele UDMR, Potápi Árpád János – secretar de stat pentru politica națională a Ungariei, Brendus Réka – șeful departamentului de politică națională al prim-ministrului ungar, Péter  Ferenc – președintele Consiliului Județean Mureș, Jakab István – episcop reformat și Soós Zoltán – primarul municipiului Târgu Mureș, transmite publicația Zi de Zi.

La evenimentul organizat în centrul municipiului Târgu Mureș nu a fost invitat niciun oficial român și s-a vorbit exclusiv în limba maghiară.

În mod evident, dezvelirea acestei statui putea fi amânată de UDMR și de primarul din Târgu Mureș cu câteva zile în semn de respect pentru tragedia de la Piatra Neamț. Dacă primarul Soós Zoltán și liderul UDMR Kelemen Hunor aveau cea mai mică urmă de bun simț și respect față de români amânau acest moment cu câteva zile.

FOTO: În timp ce România este în stare de șoc UDMR nu a putut amâna câteva zile dezvelirea unei statui / facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

19 Responses to În timp ce România este în stare de șoc după tragedia de la Piatra Neamț, UDMR sărbătorește cu dezvelirea unei statui la Târgu Mureș

 1. asda says:

  Si acum urmeaza sa se dezveleasca si statuia lui Mihai Viteazu ca si el a fost principe al Transilvaniei, nu? Cred ca asa ar fi corect!

 2. Ferenc Tibor says:

  Domnule Tănasă , sunteți pasibil de o condamnare zdravănă pentru injurii aduse conviețuirii în bună înțelegere a populației Ardealului dealungul secolelor . Dacă autoritățile române nu iau nici-o poziție , nu vă faceți griji. DUMNEYEU VA AVEA GRIJĂ DE DV. Să vă fie rușine pentru comportamentul INUMAN . Sunteți mai periculoos, decât acei iresponsabili, din cauza cărora s-au întâmplat cele de la Piatra Neamț, sau și de la Colectiv . În speranța că totuși veți avea un comportament mai omenesc în viitor, VĂ DORESC MULTĂ SĂNĂTATE ȘI VIAȚĂ LUNGĂ !!!

 3. Alex says:

  Esti un tigan mincinos,noroc ca pagina asta este vizitat doar de ungurii !!!:)))

 4. balint says:

  ”La evenimentul organizat în centrul municipiului Târgu Mureș […] s-a vorbit exclusiv în limba maghiară.”

  Domnul Tanasă, cu tot respectul, este foarte rușinos această afirmație mincinoasă, în contextul în care discursurile erau bilingve (DOVADĂ: https://www.youtube.com/watch?v=r-RCeodNYmk).

  • Dan Tanasa says:

   Da, ai dreptate, informația este doar pe jumătate adevărată. O parte dintre cei care au luat cuvântul au vorbit exclusiv în limba maghiară.

   • Lala says:

    Nu aveti dreptate, afirmatie mincinoase, a fost redat pe ambele limbi, nu va rusine sa scrieti minciuni aproape tot timpul. Reprezentantii Ungariei cum sa vorbeasaca in limba romana??? Bravo DL. SOÓS, BRAVO UDMR.

   • Ferenc Tibor says:

    Deci preferați să manipulați oamenii cu jumătăți de adevăr , adică minciuni ?

 5. Opinca romaneasca says:

  E o dovada clara ca nu au constiinta.
  Sa nu uite ca opinca romaneasca a fost la Budapesta.

  • Nu le pasă de români, de sentimentele lor. Nu le-a păsat niciodată, ne-ar șterge de pe lume dacă ar putea. Vor ei aici, numai ei, care nu au dreptul Pământului!

  • LORAND says:

   Stai linistit că și armata ungară a fost în București și opinca românească nu a fost singur în Budapesta , de fapt nu m-aș mândri cu asta în locul tău și se poate lua și drept amenințare pe timp de pace..

   • Gheorghe says:

    “Opinca românească nu a fost singură în Budapesta” se scrie corect si da, este o amenințare. Doar ca unde vezi tu timp de pace? Cand voi faceti inaugurari publice provocatoare in starea de alerta, asta inseama pace? Adica loviti si apoi strigati “pace”? Parșivi mai sunteti!

 6. Trianon says:

  Pai da si voi sarbatoriti de amu incolo Trianonul, nu i asha?

 7. Adrix says:

  De când vin popii la inaugurari de statui? O fi ai ăla vreun sfant sau ce altceva?! 😄

 8. Székely vagyok! says:

  De ce minti, mai tanase? Totul era bilingv! Nu-i frumos ceea ce faci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "În timp ce România este în stare de șoc după tragedia de la Piatra Neamț, UDMR sărbătorește cu dezvelirea unei statui la Târgu Mureș"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/in-timp-ce-romania-este-in-stare-de-soc-dupa-tragedia-de-la-piatra-neamt-udmr-sarbatoreste-cu-dezvelirea-unei-statui-la-targu-mures/