INACCEPTABIL. UDMR solicită anchetarea unui lider al Forumului Civic al românilor din Covasna

December 13, 2018 •UDMR •Views: 2746

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, UDMR-istul Antal Arpad, solicită public anchetarea vicepreședintelui Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, doctorul Mihai Tîrnoveanu, după ce acesta a îndrăznit să protesteze pașnic, de Ziua Națională, în foaierul Teatrului „Andrei Mureșanu”, alături de câteva zeci de persoane.

Vezi și EXCLUSIV. CULMEA ȘOVINISMULUI MAGHIAR MARCA UDMR. Român AMENDAT de Poliția Locală din Sfântu Gheorghe pentru că a scandat ”La mulți ani, România!” de Ziua Națională DOCUMENT

După ce liderul UDMR Tamas Sandor a mângâiat-o public pe creștet pe directoarea Teatrului „Andrei Mureșanu” (detalii aici) pentru faptul că de Ziua Națională a României a pus în scenă o comedie despre anul 1918 în locul unei piese de teatru care să acorde respectul cuvenit momentului 1918, a venit rândul celuilalt lider UDMR din Covasna să-și manifeste public solidaritate cu directoarea Anna Popa, dovedind încă odată ale cui interese le servește aceasta.

Potrivit unui comunicat de presă, preluat de Agepres, la 11 zile de la eveniment și în ciuda faptului că managerul Anna Popa a comunicat Poliției că nu dorește să depună vreo reclamație împotriva celor care au protestat pașnic în data de 1 decembrie înaintea premierei piesei „Nu chiar 1918”, o comedie despre anul 1918, în fond un act de batjocorire a Zilei Naționale petrecut chiar la teatrul românesc, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, solicită public anchetarea celor care au îndrăznit să protesteze pașnic în foaierul teatrului.

„Primăria Sfântu Gheorghe condamnă acţiunile în afara legii. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe respinge cu fermitate orice acţiuni care duc la distrugere sau dezordine publică pe teritoriul oraşului.

Din păcate, sfârşitul de an ne-a adus la Sfântu Gheorghe mai multe acţiuni care nu sunt deloc în spiritul acestei perioade, când cu toţii ar trebui să fim mai buni şi mai generoşi. Primul eveniment reprobabil a avut loc la avanpremiera spectacolului “Nu chiar 1918” al Teatrului Andrei Mureşanu, care a avut loc pe data de 1 decembrie de Ziua Naţională a României. După cum s-a văzut şi în imaginile video apărute în mass media şi în mediul online, un grup de cetăţeni veniţi din alte judeţe ale ţării a protestat la sediul Teatrului înaintea acestui spectacol.

Precizăm că protestul a fost unul neautorizat de Primărie, şi care a creat un evident disconfort atât spectatorilor şi invitaţilor prezenţi la spectacol, cât şi personalului Teatrului Andrei Mureşanu. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a solicitat IPJ Covasna să ancheteze această manifestaţie şi să ia măsurile care se cuvin în cazul unor astfel de evenimente”, se arată în comunicatul dat publictății la comanda primarului Antal Arpad.

Ce tupeu pe români să protesteze în municipiul Sfântu Gheorghe fără acordul celor care conduc zona! Așa ceva?!

Vezi și Precizări despre protestul de la Teatrul ,,Andrei Mureșanu” din Sfântu-Gheorghe din data de 1 Decembrie

Evident, Antal Arpad nu putea să nu sublinieze faptul că cei care au protestat sunt veniți din alte județe ale țării. Faptul că zeci de autocare vin în Covasna și Harghita din Ungaria în fiecare an nu este o problemă. Că lideri din Ungaria se plimbă în voie prin Covasna și Harghita fără să notifice Ministerul Afacerilor Externe de la București, așa cum o cer uzanțele diplomatice, nu este o problemă. Că primarul din Brașov și președintele CJ Brașov vin la Sfântu Gheorghe ca să le cânte în strună lui Antal și lui Tamas nu este o problemă. Problema este tupeul unui doctor brașovean care a venit la Sfântu Gheorghe însoțit de câteva zeci de persoane fără acordul lui Tamas, a lui Antal și a directoarei Anna Popa.

FOTO: Antal Arpad, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to INACCEPTABIL. UDMR solicită anchetarea unui lider al Forumului Civic al românilor din Covasna

 1. L says:

  Foarte acceptabil. Sa vedem legalitatea. Daca este in ordine sa mearga mai departe. Niciodata nu strica cate o analiza mai amanuntita.

 2. Vera says:

  Daca le permitem,sa ne batjocoreasca in Ronânia,pe pamânt românesc,de aceea

 3. Anghel says:

  Niste nemernici care sunt tolerati de catre cei din conducerea tarii pentru a le obtine acele voturi murdare .
  Stat confuz si inert …….

 4. Stefan says:

  Obsesia ocupării unor pamanturi straine precum si obsesia maghiarizarii fortate a populatiilor nemaghiare este dupa parerea mea o problema mentala a acestor oameni, un caz clinic. Nefericita sincronizare in perioada ultimilor 20-30 de ani a acestor obsesii si actiuni paranoide cu existenta unor guverne ne-romanesti in capitala Romaniei, putea si poate duce la consecinte grave. Salvarea a fost mai mereu venita din partea populatiei si a existentei unor patrioții, ca si tine Dane. Altfel, in baza politicienilor vanduti pe doi arginti deja am fi avut alta configuratie administrativa. Fara guverne romanesti nu se va putea face nimic iar Budapesta va pendula cand in pupaturi dosnice la Moscova, cand in osanale ridicate unor paranoici in Harghita si Covasna, doar doar se va reface visul celor din Spitalul de nevrozati al parlamentului ungar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "INACCEPTABIL. UDMR solicită anchetarea unui lider al Forumului Civic al românilor din Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/inacceptabil-udmr-solicita-anchetarea-unui-lider-al-forumului-civic-al-romanilor-din-covasna/