INTIMIDARE? Primarul UDMR din Zagon i-a convocat la primărie pe românii care au participat la protestul împotriva Codului administrativ

August 9, 2018 •discriminarea romanilor •Views: 2217

Românii din localitatea Zagon, județul Covasna, care au participat la protestul împotriva Codului administrativ, ce a avut loc în data de 29 iulie în București, au fost convocați la primărie de primarul UDMR din localitate.

Vezi și INACCEPTABIL. UDMR instigă la ură și violențe fizice împotriva românilor

Situația a fost adusă în atenția opiniei publice de către Mihai Tîrnoveanu, vicepreședintele Formului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș. Tîrnoveanu a postat un mesaj cu privire la această situație pe pagina sa de Facebook.

Primarul UDMR din Zagon, Kis József, i-a amenințat și intimidat pe cei care au participat la acest protest. Mai mult, primarul Kis i-a convocat telefonic pentru mâine, la ora 08:00, la primărie.

„Solidaritate cu ,,Florile Zagonului”, cu domnul Marin Bălăcean din Zagon, jud. Covasna! Primarul Kiss Jozsef le cere socoteală românilor din Zagon care au participat la manifestarea din 29 iulie pentru limba română! Membrii ansamblului folcloric sunt ,,convocați” la primărie spre a fi trași la răspundere pentru drumul de la București, dar si pentru faptul că i-au întâmpinat, la intrarea în comună, pe tinerii unioniști din Marșul Centenarului. Marin Bălăcean a fost amenințat cu pierderea locului de muncă. Îi cerem cu fermitate domnului primar UDMR să înceteze orice presiune asupra românilor care au fost cu noi în capitala țării, care s-au manifestat pentru Libertatea de a fi Român. Acești frați ai noștri nu sunt singuri, suntem si vom fi cu toții alături de ei, scut în jurul lor!

Reamintim faptul că în 29 iulie, atunci când am contestat Codul Administrativ, nu am manifestat împotriva etniei maghiare, ci am cerut un lucru firesc, stipulat si în Constituția României, anume ca limba română să rămână singura limbă oficială pe teritoriul statului român. Ce drept are un primar să amenințe, să ceară socoteală oamenilor care au participat la un protest legal, care si-au exprimat conform legilor statului român libertatea de expresie? Cu ce drept încearcă primarul Kiss Jozsef să-i intimideze pe acesti români? În funcție de evoluția lucrurilor vom lua măsurile ce se impun. Ne exprimăm în același timp nădejdea că apele se vor liniști si că domnul primar va da în cele din urmă dovadă de înțelepciune încetând ORICE presiune asupra fraților si surorilor noastre din Zagon. Dorim pace si o bună înțelegere cu etnia maghiară. Spunem în acelasi timp foarte ferm: nimeni să nu subestimeze solidaritatea românească”, a menționat Tîrnoveanu pe pagina sa de Facebook.

FOTO: Kis József, primarul UDMR din Zagon, covasnamedia.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to INTIMIDARE? Primarul UDMR din Zagon i-a convocat la primărie pe românii care au participat la protestul împotriva Codului administrativ

  1. Vasile Nan says:

    Romani sant cu ochii pe voi! . Va vom sprijini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "INTIMIDARE? Primarul UDMR din Zagon i-a convocat la primărie pe românii care au participat la protestul împotriva Codului administrativ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/intimidare-primarul-udmr-din-zagon-i-a-convocat-la-primarie-pe-romanii-care-au-participat-la-protestul-impotriva-codului-administrativ/