Klaus Iohannis, președinte în țara în care toți copiii au tablete și sunt fericiți

June 2, 2020 •opinie •Views: 197

România are cea mai mare rată a mortalității în rândul copiilor din Uniunea Europenă, peste 150.000 de copii merg seara la culcare flămânzi, iar deprivarea materială severă în rândul copiilor sub 6 ani (21,5%) este cea mai ridicată din UE (media este de 5,9%), arată un raport privind drepturile copilului în România, realizat de Organizația Salvați Copiii România și Avocatul Poporului, transmitea în urmă cu doar câteva luni Hotnews. Situația copilului din România rămâne una critică, cu peste o treime dintre copii trăind sub pragul sărăciei și cu un clivaj cronic între urban și rural în ceea ce privește drepturile de bază – sănătate, educație, viață, arată raportul.

Citește și ZIUA COPILULUI. Maestrul Nicolae Voiculeț, semnal de alarmă: Lăsați copiii sa fie copii!

Am ascultat cu atenție mesajul Președintelui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Copilului și m-am îngrozit. Primul om în stat, cel mai informat cetățean al României, omul care poate face cu adevărat ceva pentru cei mai neajutorați cetățeni ai României, nu a suflat o vorbă despre situația dramatică în care se află sute de mii de copii din România.

Impresia pe care mi-a transmis-o Președintele Klaus Iohannis cu mesajul lui de Ziua Copilului este că în România toți copiii au tablete și sunt fericiți și că singura lor grijă în lumea asta este să se spele pe mâini și să stea departe de bunici. Un mesaj sinistru, încropit de consilieri idioți și trasmis de un om lipsit de cel mai elementar simț al empatiei și complet surd și mut la tot ceea ce se întâmplă în jurul lui.

Ce fel de om trebuie să fii să ignori sutele de mii de copii care se culcă flămâzi în fiecare seară în țara în care tu ești președinte? Cât de rupt de realitate trebuie să fii să nu înțelegi că sute de mii de copii din România nu au acces la apă potabilă sau canalizare iar tableta este pentru ei ceva SF? Cum să vorbești de examene fără să menționezi că în această perioadă sute de mii de copii din România au fost privați de dreptul la educație pentru că nu au avut mijloace necesare pentru a accesa internetul?

Mi-e groază când mă gândesc că pentru președintele țării mele sute de mii de copiii nu contează nici măcar într-un discurs de Ziua Copilului.

FOTO: captură video

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Klaus Iohannis, președinte în țara în care toți copiii au tablete și sunt fericiți

  1. anda says:

    nu se scrie corect ,,toți copii” ci toti copiii (trei ,,i”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Klaus Iohannis, președinte în țara în care toți copiii au tablete și sunt fericiți"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/klaus-iohannis-presedinte-in-tara-in-care-toti-copii-au-tablete-si-sunt-fericiti/