MAE ungar insistă ca Guvernul României să intervină în justiție în favoarea aleșilor maghiari care încalcă legea

July 11, 2019 •Ungaria •Views: 344

România a făcut o declaraţie care îngreunează îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, miercuri, pentru agenţia ungară de presă MTI, ca reacţie la comunicatul de miercuri al Ministerului Afacerilor Externe din România, transmite agenția ungară de presă MTI.

Vezi și MAE ungar, rugăminte către Guvernul României: justiția să nu-i mai amendeze pe aleșii maghiari care încălcă legea

Potrivit informării, MAE a emis un comunicat cu privire la întrevederea de marţi a ministrului ungar de externe şi al colegului său român, Teodor Meleşcanu.

Partea română a scris în comunicat că Péter Szijjártó “a solicitat ignorarea deciziilor instanţelor judecătoreşti şi intervenţia statului român în justiţie”, iar Teodor Meleşcanu a reamintit omologului său ungar că într-un stat democratic, cu stat de drept funcţional şi care respectă valorile europene şi,
implicit, principiul separaţiei puterilor în stat, nu este acceptabilă o intervenţie a Guvernului în Justiţie.

Ca reacţie, Péter Szijjártó a spus: într-un stat de drept care respectă valorile europene, sunt pedepsiţi nu cei care demonstrează paşnic la un cimitir, ci cei care îi atacă pe aceştia.

Şeful diplomaţiei ungare a declarat, totodată, că este de datoria Parlamentului şi Guvernului României să facă tot ceea ce este posibil şi să creeze un cadru juridic adecvat pentru ca minorităţile să îşi poată exercita drepturile şi ca membrilor unei comunităţi etnice să nu li se aplice, în mod discriminatoriu, amenzi “în cuantumuri exorbitante”, numai pentru folosirea simbolurilor proprii.

NOTA MEA: poziția șefului diplomației de la Budapesta este una complet inacceptabilă. Szijjártó se comportă ca un grof din timpul Ungariei Mari solicitându-i omologului său să intervină în actul de justiție. Aleșii maghiari sunt amendați de instanțe pentru că încălcă legile nu pentru că sunt maghiari (un exemplu aici).

FOTO: Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și omologul său de la Budapesta, Péter Szijjártó, Agerpres.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to MAE ungar insistă ca Guvernul României să intervină în justiție în favoarea aleșilor maghiari care încalcă legea

  1. Kermit Von Klausenberg says:

    Peter Szijjarto MINCINOSUL ! Ungurii nu demonstrau pasnic in fata cimitirului din Valea Uzului ci blocau poarta cimitirului pentru ca ceiilalti ,in speta , romani sa nu-si poata comemora eroii.

  2. Marian says:

    aveți dreptate! În acest schimb de replici Peter Szijjarto joacă rolul grofului iar Meleșcanu pe cel al iobagului umil care nu vrea să-și supere prea tare stăpânul.

  3. Grupul maghiar a incalcat legea prin blocarea intrarii in cimitir says:

    Oare cum ar reactiona ungurii daca un grup de romani le-ar bloca o intrare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MAE ungar insistă ca Guvernul României să intervină în justiție în favoarea aleșilor maghiari care încalcă legea"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/mae-ungar-insista-ca-guvernul-romaniei-sa-intervina-in-justitie-in-favoarea-alesilor-maghiari-care-incalca-legea/