MAE ungar, rugăminte către Guvernul României: justiția să nu-i mai amendeze pe aleșii maghiari care încălcă legea

July 10, 2019 •Ungaria •Views: 1668

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó a discutat marţi cu omologul său român Teodor Meleşcanu la întâlnirea informală a miniştrilor de externe din ţările Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care are loc la Lacul Štrba din Slovacia, transmite agenția ungară de presă MTI.

Vezi și EXCLUSIV. ANALIZĂ. Fake news propagat de UDMR și MAE ungar privind Codul administrativ adoptat de Guvernul României

Potrivit MTI, ministrul de externe ungar i-a cerut ajutorul omologului său român pentru continuarea discuţiilor dintre specialişti pe tema cimitirului militar din Valea Uzului şi să aibă loc, încă în luna iulie, vizita în teren a celor două echipe de specialişti.

Legat de noul Cod administrativ, adoptat recent, Szijjártó l-a rugat pe omologul său român să fie reintrodus dreptul deja obţinut al maghiarilor din Transilvania, în baza căruia, chiar dacă ponderea unei populaţii minoritare scade sub 20 la sută într-o localitate anume, drepturile de folosire a limbii materne a acelei minorităţi să rămână valabile.

La final, Péter Szijjártó l-a rugat pe Teodor Meleşcanu: instanţele din România să înceteze practica de a amenda cu sume de ordinul milioanelor de forinţi aleşii maghiari, din cauza folosirii limbii materne şi a simbolurilor maghiare.

NOTA MEA: poziția șefului diplomației de la Budapesta este una complet inacceptabilă. Szijjártó se comportă ca un grof din timpul Ungariei Mari solicitându-i omologului său să intervină în actul de justiție. Aleșii maghiari sunt amendați de instanțe pentru că încălcă legile nu pentru că sunt maghiari (un exemplu aici).

FOTO: Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și omologul său de la Budapesta, Péter Szijjártó, Agerpres.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

11 Responses to MAE ungar, rugăminte către Guvernul României: justiția să nu-i mai amendeze pe aleșii maghiari care încălcă legea

 1. Principiile PROCLAMATIEI aprobată la BUCURESTI in 1848 dar citită la IZLAZ: 1. Libertatea individuală a cuvântului, a presei /2. Desfiintarea privilegiilor feudale/ 3. Împroprietărirea tăranilor cu despăgubirea proprietarilor/ Regim constitutional sub suzeranitatea PORTII cu ABOLIREA PEGULAMENTULUI ORGANIC.

 2. Adrix says:

  Microbul udemere le-a luat mintile.
  Boala nu are tratament, sa vina chirurgul😊

 3. Constantin says:

  Ha ha ha ! Pleaca mah in Panonia ta si da directive pe acolo.

  • Oroles says:

   Unde sa place? Si Panonia este pamint romanesc.

  • Paul Georgescu says:

   Măi Sighiarto, tu ești beat de vorbești prostiile aceasta? Păi, măi bolovane, nu ți-i amendează nimeni dacă îi strângi pe toți și ți-i duci acasă!

 4. amalia says:

  Nu traiesc acasa,dar ce se intimpla nu se poate accepta.Grabiti-va si deschideti ochi l-a alegeri.Este un joc murder unde sint involvati cei de l-a cap care nu sint romini si nu le pasa.Ce se intimpla acum imi adduce aminte de 62 cind am batut bine o secretara de partid unguroaica l-a Satmar.Doamne ce ma-m golit.Succes.

 5. Melescanu: In Ungaria avem o comunitate confruntata cu probleme foarte reale de supravietuire says:

  Melescanu trebuia sa sustina problema romanilor din Ungaria!!!

  Melescanu: In Ungaria avem o comunitate confruntata cu probleme foarte reale de supravietuire

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21636130-melescanu-ungaria-avem-comunitate-confruntata-probleme-foarte-reale-supravietuire.htm

 6. liviu says:

  va rog lasati-ne si nu ne amendati ca va batjocorim tara, simbolurile, neamul.

 7. Noul cod nu prevede folosirea simbolurilor maghiare says:

  Este foarte clar cine a dictat noul cod administrativ!!!

 8. noul Cod administrativ trebuie contestat injustitie says:

  Asa cum am contestat in justitie OUG lui Ponta pentru moschee asa trebuie sa contestam in justie OUG-ul lui Viorica privind noul cod!!!

 9. Cristina says:

  Ma intreb ce pozitie o fi avut Melescanu la aberatiile astuia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MAE ungar, rugăminte către Guvernul României: justiția să nu-i mai amendeze pe aleșii maghiari care încălcă legea"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/mae-ungar-rugaminte-catre-guvernul-romaniei-justitia-sa-nu-i-mai-amendeze-pe-alesii-maghiari-care-incalca-legea/