Managerul Spitalului de Urgență din Sfântu Gheorghe, acuzat că șicanează un medic întors la muncă din concediu de creștere a copiului

March 5, 2020 •social •Views: 1502

Managerul Spitalului de Urgență „Dr Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert, este acuzat de dr. Veronica Grigore, șefa secției de Reumatologie, că o șicanează și o împiedică să revină la muncă din concediu maternal pentru a o determina să părăsească postul pentru care a dat concurs și pe care îl ocupă cu contract pe perioadă nedeterminată.

Citește și ANI: Andras-Nagy Robert, managerul Spitalului Județean Covasna, incompatibil

Potrivit unui drept la replică publicat de cotidianul de limbă maghiară Haromszek, dr. Veronica Grigore, șefa secției de Reumatologie din cadrul Spitalului de Urgență „Dr Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe este împiedicată de managerul instituției, András-Nagy Róbert, să revină la muncă în cadrul spitalului din concediul de creștere a copilului pe postul pe care l-a ocupat prin concurs cu contract pe perioadă nedeterminată.

Deși în cauză este vorba despre un medic care are în îngrijire un minor pe care îl alăptează și care a decis să revină la muncă din concediu de creștere a copilului, managerul spitalului nu a demarat toate procedurile legale pentru a-i permite medicului Veronica Grigore să revină la locul de muncă, încălcându-i astfel drepturile.

Mai mult, pentru a o determina să părăsească instituția prin demisie, managerul András-Nagy Róbert i-a comunicat medicului Grigore că trebuie să lucreze în policlinică, în condițiile în care în această perioadă populația se confruntă atât cu gripa sezonieră cât și cu răspândirea COVID-19.

Deși are dreptul legal la protecție, ca mamă care a născut și are în îngrijire un copil minor, și în ciuda faptului că înainte să plece în concediu maternal ocupa un post pe perioadă nedeterminată, managerul András-Nagy Róbert acționează în mod evident împotriva medicului dar și a pacienților acesteia.

Redau mai jos materialul publicat în Haromszek

„Dreptul la adevar

Numele meu este Grigore Veronica si sunt medic primar reumatolog, coordonatorul Compartimentului de Reumatologie din cadrul Spitalului judetean din anul 2013. Din respect fata de toti pacientii si pentru o informare corecta, solicit un drept la replica in urma articolului publicat de ziarul dumneavoastra in data de 06 februarie, intrucat informatiile prezentate despre mine si activitatea pe care o desfasor  au fost eronat prezentate. Mai mult decat atat, informatiile care fac referire la sectia de Reumatologie au menirea de a induce in eroare si de a dezinforma cititorii publicatiei, dar in special pacientii sectiei de Reumatologie.

Subsemnata mi-am anunțat intenția de întoarcere la spital, încă de la sfârșitul anului trecut, sens în care am solicitat la data de 19.12.2019 conducerii spitalului, prin cerere scrisă, reluarea activității înaintea împlinirii vârstei de 2 ani a copilului, cu drepturi depline. Aceasta cerere a fost aprobata de conducerea spitalului, dar la reluarea activitatii pe data de 15.01.2020 am constatat ca Managerul unității a refuzat să îndeplineacă procedura privind reluarea Contractului pentru servicii medicale spitalicești cu Casa de Asigurări de Sănătate Covasna. În luna ianuarie nu am putut elibera prescripții medicale, nu am putut face internări/externări, practic nu mi-am putut desfășura activitatea deoarece calculatorul nu mi-a permis accesul în sistemul coordonat de CNAS, deoarece spitalul nu a îndeplinit procedura cu Casa de Asigurări de Sănătate Covasna. În luna februarie, fara acordul meu, conducerea institutiei mi-a impus un program, care nu corespunde cu cel anterior plecarii mele, în sensul că mi s-a impus să efectuez  4 ore de policlinica in contract cu Casa si o ora pe sectie, fara contract cu aceeasi institutie, până la acest moment.Astfel, s-a continuat situatia din luna ianuarie si nu mi-am putut indeplini sarcinile de medic pe sectie. Mai multi pacienti cu afectiuni grave nu au primit reteta pe luna ianuarie si multi au intarziat tratamentul in luna februarie, acest lucru ducand la reactivarea bolii.Reumatologia trateaza bolnavi cu handicap sever, care se deplaseaza greu, cu deformari articulare mari, care necesita ajutor in viata de zi cu zi.

Doresc să subliniez faptul că am ocupat postul de medic reumatolog din cadrul Spitalului Județean de Urgență ,,Dr. Fogolyan Kristof’’ din Sfântu Gheorghe prin concurs, pe perioadă nedeterminată, cu normă de bază pe spital și nu pe policlinică. Mentionez ca pana in acest moment nu mi s-a comunicat programul ce urmeaza a fi desfasurat pe sectia de Reumatologie incepand cu 01 Martie 2020, fapt ce impiedica efectuarea programarilor si implicit desfasurarea in conditii optime a actului medical. Toate acestea au repercusiuni grave asupra monitorizarii si modului de administrare a tratamentului pentru pacientii cronici și nu numai.

Faptul ca pacientii si-au exprimat in mod public dorinta de a ma avea in continuare ca medic curant, in ciuda  umilinței la care au fost expuși prin conduita și acțiunile managerului, reprezinta cea mai mare satisfactie de ordin profesional. Decizia conducerii spitalului de a le refuza acest drept reprezinta o grava incalcare a legii care reglementeaza drepturile pacientului.

Desi la nivel declarativ domnul manager apreciaza activitatea mea profesionala, prin demersurile efectuate sau nu de către acesta, se  dovedeste contrariul.

Doresc pe aceasta cale sa ii informez pe toti cei care imi sunt sau imi vor fi pacienti ca NU DEMISIONEZ, ca nu voi renunta la lupta! Mai mult decat atat, voi lupta pentru respectarea drepturilor pacientilor, pentru dreptul lor de asi alege medicul curant si de a primi ingrijiri de cea mai inalta calitate, pentru dreptul lor de a fi informati si respectati.

Caracterul umanitar al profesiei de medic, respectul si loialitatea fata de pacient vor ramane intotdeauna mai presus decat orice”.

P.S.: Rămâne să aflăm în perioada următoare care sunt substraturile acestui scandal care are în mod evident și implicații penale.

FOTO: Managerul Spitalul de Urgență „Dr Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert/Mesagerul de Covasna

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

38 Responses to Managerul Spitalului de Urgență din Sfântu Gheorghe, acuzat că șicanează un medic întors la muncă din concediu de creștere a copiului

 1. Corina says:

  O susțin pe doamna doctor , sunt pacienta dânsei și sunt foarte mulțumită de profesionalismul și devotamentul de care da dovada. Un om minunat care te primește întotdeauna cu multa caldura .
  Îmi doresc sa fiu în continuare pacienta doamnei doctor Grigore .

 2. Loredana says:

  Intradevar coruptia e in floare si apartenenta politica conteaza.
  Managerul angajeaza pe considerente etnice, e un lucru bine stiut!
  Ar trebui sa aprecieze un medic bun pe care pacientii il doresc in spital
  Nu inteleg cum un medic nou venit, angajat cu PFA, fara examen , poate fi sef de sectie intr un spital din Romania!
  Legile nu mai conteaza??
  Sper sa se sesizeze institutiile in cauza!

  • Dan Tanasa says:

   Nici nu aveți cum să înțelegeți. Aici este vorba de abuz, de fapte penale evidente. Managerul se comportă ca un grof. Așa fac oamenii mici, care au ajuns politic pe funcții fără niciun merit personal.

   • Gyula says:

    Sunt curios pe unde mai scoate managerul cămașa când spitalul judetean va deveni primul focar de COVID 19 în Covasna, pentru că el nu a luat nici un fel de măsuri și încearcă ascunderea cazurilor depistate in ultimele zile….. curând tot spitalul va fi in carantină… să vedem atunci ce va fi!

 3. Eduard says:

  O sustin pe doamna doctor pentru calitatea ei de medic !! Din pacate in Romania te lupti cu morile de vant ,cu dreptatea in mana , daca nu faci parte dintr-un partid politic! Speram ca institutiile acreditate sa intervina si sa inlature acest abuz !! Toata lupta aceasta este generata de un manager cu prea multa mandrie!!!!

 4. Buzea Norina says:

  Domnule Manager,eu mă aflu printre pacienții mulțumiți ai doamnei doctor Grigore. Este un doctor care își dă interes pentru pacienți, ne îndrumă și întotdeauna a răspuns cu profesionalism la nevoile și bolile noastre. Noi ,bolnavii avem nevoie de doamna doctor Grigore Veronica.

 5. Viorica says:

  O cunosc personal pe doamna doctor, am fost foarte mulțumită de profesionalismul de care a dat dovadă, sper ca institutiile statului sa se sesizeze si sa stopeze abuzurile managerului de spital îndreptate asupra sa.
  Dna doctor va doresc putere pt a depăși aceste momente.

 6. F.Sára says:

  Țara,bolnavii au nevoie de medici care lucrează repectând jurământul lui Hipocrates cum este d-na
  dr. Grigore Veronica,cu conştiința vocației punând
  pe primul loc sănătatea bolnavilor.Merită să-şi recâştige toate drepturile în folosul pacienților..

 7. Meda says:

  Doamna doctor, suntem alături de dumneavoastră! Sunteți un medic devotat pacienților și o persoană deosebită! Continuați să luptați, dreptatea trebuie să învingă!

 8. Sara says:

  Țara,bolnavii au nevoie de medici care lucreazã respectând jurământul lui Hipocrates cum este d-na dr.Grigore Veronica ,cu conştiința vocației punând pe primul loc sănătatea pacienților.Dorim să-şi recâştige
  toate drepturile pentru că merită şi în folosul bolnavilor.

 9. Laszlo says:

  Sunt tratat de d-na doctor din anul 2013 .Sunt foarte mulțumit de devotamentul ei față de pacienți.Insist să fiu tratat în continuare de dânsa.Mă simt bine datorită activității sale .Pacienții care sunt în grija ei sunt serviți în orce împrejurare si fără rezerve .

 10. Sara says:

  Avem nevoie de medici care lucrează respectând jurãmântul lui Hipocrates cum este d-na dr.Grigore Veronica,cine merită recâştigarea tuturor drepturilor pe care le avea
  Avem mare nevoie de ea fiind un medic conştiicios care pune pe primul loc sănătatea bolnavilor.

 11. Foszner Sára says:

  Avem nevoie de medici care lucrează respectând jurãmântul lui Hipocrates cum este d-na dr.Grigore Veronica,cine merită recâştigarea tuturor drepturilor pe care le avea
  Avem mare nevoie de ea fiind un medic conştiicios care pune pe primul loc sănătatea bolnavilor.

 12. F Sára says:

  Avem nevoie de medici care lucrează respectând jurãmântul lui Hipocrates cum este d-na dr.Grigore Veronica,cine merită recâştigarea tuturor drepturilor pe care le avea
  Avem mare nevoie de ea fiind un medic conştiicios care pune pe primul loc sănătatea bolnavilor.

 13. Cătălina says:

  Suntem alături de doamna doctor pe care o apreciem mult! Atat eu cat si pacienții mei ii vom fi alaturi in lupta împotriva nedreptății de care are parte. Am auzit numai cuvinte de lauda la adresa dumneaei de la pacientii internați .Atata timp cat există medici care tratează si sufletul ,cu o vorbă bună si un zâmbet, nu doar trupul, haideți să-i respectăm si să.i lasam sa-si facă datoria!Nu pot intelege cum instituțiile acreditate sa lupte pentru dreptate si sa apere medicii, desi au primit numeroase sesizari, nu au intreprins niciun demers. Luptati doamna doctor pentru noi si pentru dreptatea dumneavoastră!!!

 14. Francesca Ilie says:

  Înainte sa scrieți un articol ar trebui sa va interesați de situația reala in zona și sa vedeți ca adevarul are și o fata nespusa , tocmai pentru ca nu avantajează persoana in cauza. Doamna doctor are o condamnare cu suspendare pentru fals in acte …. ceea ce o face extrem de credibila și compatibila cu funcția de șef de secție. Și dacă mai cercetați veți mai afla …..

  • Dan Tanasa says:

   Aveți și probe pentru a susține aceste afirmații?

   • Ciprian says:

    Acel eveniment nu are nici o legatura cu activitatea desfasurata de d-na dr. la Spitalul din Sf. Gheorghe. In plus este destul de vechi si situatia era cunoscuta la nivelul conducerii spitalului. Chiar credeti ca si-au adus acum brusc aminte? Si care este legatura cu reluarea activitatii la intoarcerea din concediu de crestere a copilului?
    Nu ati inteles ideea: se doreste angajarea unui alt medic pe postul d-nei Dr. Grigore; dar nu este posibil decat daca aceasta pleaca; asta se incearca prin toate mijloacele.

    • Dan Tanasa says:

     Asta înțeleg și eu, că încearcă să o determine pe doamna dr. Grigore să plece prin demisie.

  • Alexandra says:

   Mai bine v-ati vedea de treaba, acel eveniment a fost demult. Toti pacientii o vor pe dna dr Grigore ca medic curant si o sustin in fata acestei nedreptati.

 15. Vasilica Todoran says:

  Foarte urat ce se intampla ,din pacate suntem in 2020 si institutiile nu isi fac treaba ,un medic de valoare care si-a facut treaba de fiecare data ,care a raspuns pacientului atunci cand a avut nevoie ,iar unele pesoane din sistem vor sa îl îlature ,lucrurile mergeau foarte bine cand doamna doctor Grigore Veronica era singura ,ea isi facea treaba ,acum lucrurile merg foarte prost se tin pacienti ore in șir pt.o semnatura!Dorim sa se ia masuri!

 16. Mariana says:

  Îmi repugnă această situație, din păcate nu singura de acest fel. M-aș bucura să găsiți resurse pentru a nu renunța și pentru a câștiga o luptă cu sistemul putred in care trăim. Sunt însă tot mai sceptică în privința “insanatosirii” acestei țări.

  • Dan Tanasa says:

   Din păcate, fără o implicare din partea mai multor cetățeni lucrurile nu se vor schimba. Toată lumea așteaptă ca doi-trei oameni să se implice peste tot. Nu ai cum să schimbi ceva dacă lumea nu se implică.

 17. Mariana says:

  Bună ziua în primul rand, as dori sa ii adresez Dl. Andraș aceeași întrebare care i-am adresat-o când am avut intrunirea cu dansul și cu ceilalți pacienți care nu au avut cum sa își urmeze tratamentul din cauza a ceea ce dansul numește,, legal” ca el are dreptate, ce primează în instituția pe care dansul o conduce ca manager.. Pacientul sau ambiția dumnealui de întârzia tratarea pacienților și de a le pune viata în pericol, pana acum a fost bine si acum hop i s-a părut domniei sale ca nu mai este. Vreau sa menționez ca sunt un pacient cu un cancer în remisie și care spitalul nostru prin anumiți medici și multe nereguli nu au fost în stare sa îmi depisteze tumoarea care trebuia operata urgent nici la tomograf, nici la urgente și nu vreau acum sa enumăr prin câte am trecut, câte nereguli grave am întâmpinat multumesc bunului Dumnezeu ca exista și medici competenți din păcate a trebuit sa găsesc înțelegere la spitalul di Odorhei… dansul spune ca de 10 ani de când e la conducere, totul merge bine dar nu este asa, eu voi avea curajul sa spun public ce am întâmpinat pana acum bineînțeles ca sunt și medici extraordinari pe care ii respect și ii admir sunt dedicați pentru ceea ce au ales sa facă. exemplu unul dintre ei este și Dr. Grigore secția reumatologie, de ce oare trebuie sa împiedică lucrurile bune sa lăsăm la o parte mania și prostia și sa facem ca lucrurile sa fie bune nu sa punem piedici as mai avea multe de spus dar la momentul potrivit.. Respect pentru D-na Doctor Grigore va suntem alături, toți pacienți va susțin.

 18. Alexandra says:

  Domnul manager in loc sa urmareasca interesul pacientilor si sa respecte alegerea acestora are alte interese…

 19. Alexandra says:

  Intradevar dna dr. nu este lasata sa isi reia postul. I s-a interzis atat doamnei dr. cat si doamnei asistente sa vb cu pacientii la telefon si vor sa “oblige” pacientii sa se transfere la dr. cea noua desi nu vrea nimeni acest lucru pentru ca toti o apreciaza pe dna dr. Grigore Veronica.
  Spun asta pentru ca sunt pacienta doamnei dr. si stiu din proprie experienta aceste detalii.

 20. Pescaru Manuela says:

  O cunosc personal pe Dna Doctor Grigore si ii voi fi recunoscătoare toata viata,pentru ca acum doi ani am dus -o pe brate pe mama mea,la dânsa.Dupa o investigatie atentă ,un diagnostic si un tratament “la fix”,am dus o pe mama acasa pe picioarele ei,cu un tonus foarte ridicat.Acum mama așteaptă să refacă analizele si sa continue tratamentul,dar așteaptă în van .In fiecare zi ma intreaba daca am vorbit cu D na Doctor despre reinternare, pentru ca nu a tecut prea usor iarna asta.Mama are 84 ani si inca e plină de speranțe că mai poate face multe de aici încolo cu ajutorul D neo Doctor.Sa va fie rusine domnule manager,sper sa nu ajungeti sa o purtați in brate pe mama d voastră. Doamna doctor Grigore,va sprijinim cu mare dăruire.

 21. Lucian says:

  Asa ne sunt alungați medicii din tara, iar medici apreciati și bine pregătiți ajung sa trateze pacienți din alte țări europene civilizate sau de peste ocean, adică acolo unde le sunt apreciate cunoștințele, munca si dăruirea.

  • Dan Tanasa says:

   Din păcate da, medicii sunt alungați din țară de salariile mizere (care între timp au crescut) și de politrucii ajunși politic la conducerea spitalelor și care nu au niciun gram de respect față de medici.

 22. Ciprian says:

  Sper că instituțiile statului se vor sesiza și vor lua măsurile necesare pentru a stopa abuzurile acestui “manager”.

  • Dan Tanasa says:

   În acest caz este incident art. 297 Cod penal.

   • Ciprian says:

    Un alt exemplu de sicanare si inducere in eroare a pacientilor:
    De la inceputul saptamanii, Dr. Grigore a fost stearsa de pe lista cu medici a spitalului. In locul ei apare ”inlocuitoarea”, cu titlul de medic primar ????(desi e proaspat medic specialist, angajata ca medic PFA) si sef de sectie. (http://spitfog.ro/medici ).
    Oare cat de departe se poate merge cu aceste marsavii?

 23. Ionuț says:

  Pai nu degeaba invata studenti.limba maghiara.trebuie loc pentru ei..si daca ramane un loc neocupat poate numai atunci doctori romani……nu vedeti ca toata elita romaneasca a fost schimbata cu cea magyara.in harcov…a.rămas numai mai si mapn.romanesc…restul.e magyar.90 la suta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Managerul Spitalului de Urgență din Sfântu Gheorghe, acuzat că șicanează un medic întors la muncă din concediu de creștere a copiului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/managerul-spitalului-de-urgenta-din-sfantu-gheorghe-acuzat-ca-sicaneaza-un-medic-intors-la-munca-din-concediu-de-crestere-a-copiului/