Ministrul de externe al Ungariei, atac fără precedent la președintele Iohannis: Este un extremist antimaghiar

June 20, 2020 •Ungaria •Views: 185

Ministrul de externe al Ungariei, Szijjártó Péter, a lansat un atac fără precedent și foarte dur la adresa președintelui României pe care l-a numit „un politician extremist antimaghiar”, după ce Klaus Iohannis a atacat la CCR legea privind deschiderea unor puncte de frontieră româno-ungare, transmite G4 Media.

Citește și De ce Bucureștiul ar trebui să refuze orice dialog cu Szijjártó Péter, actualul ministru de externe al Ungariei

Însă motivul pentru care președintele a luat această decizie a fost nerespectarea principiului separației puterilor în stat, după ce Parlamentul României a intrat în sfera de competență a Guvernului, fără vreo legătură cu relațiile bilaterale româno-maghiare.

Cu toate acestea, ministrul de externe maghiar a transmis, prin mesajul publicat vineri, pe Facebook, și că Iohannis implică Ungaria și guvernul de la Budapesta în campania electorală din România și că face rău ”în mod intenționat” relației ungaro-române.

„Din pacate, Presedintele Romaniei este un politician extremist anti maghiar. Implica in continuu Ungaria si guvernul ungar in campania electorala din Romania. Acum, pe deasupra, face rau in mod intentionat relatiei ungaro-romane, si nu se sfiieste sa puna piedici unor cauze care sunt importante atat pentru maghiari, cat si pentru romani”, a scris ministrul ungar.

FOTO: Liderul UDMR, Kelemen Hunor, și Péter Szijjártó, dailynewshungary.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to Ministrul de externe al Ungariei, atac fără precedent la președintele Iohannis: Este un extremist antimaghiar

  1. Vlase Constantin says:

    Doar n-o fi contra românilor !Statul Român trebuie să ia măsuri mult mai dure față de atitudinea nerușinată a Ungariei !

  2. Kermit Von Klausenberg says:

    Cine a vorbit ? JIGODIA DE SZIJJARTO !

  3. Constantin says:

    Din prostie, a facut si johannis un lucru bun. Sa fie primit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ministrul de externe al Ungariei, atac fără precedent la președintele Iohannis: Este un extremist antimaghiar"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ministrul-de-externe-al-ungariei-atac-fara-precedent-la-presedintele-iohannis-este-un-extremist-antimaghiar/