MODELUL ROMÂNESC DE PROTECȚIE A MINORITĂȚILOR. Tătarii, reprezentați în parlament doar în România

May 18, 2018 •social •Views: 1955

Subsecretarul de stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI) Amet Aledin a declarat joi, la Târgu Mureş, în cadrul dezbaterii „Majoritate şi minorităţi în Anul Centenarului – Realităţi, aşteptări, viziuni”, că tătarii pot exista drept comunitate şi şi-au putut afirma identitatea cel mai bine în România şi că nici în ţările de origine turcă nu a existat şi nu există această posibilitate de afirmare a tătarilor, transmite Agerpres.

Vezi și EXCLUSIV. ANALIZĂ. Demontarea neadevărurilor susținute de UDMR la Consiliului Europei în privința Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare (V)

Comunitatea noastră tătară din România cel mai bine s-a simţit protejată, s-a simţit confortabil în România. Nu sunt vorbe goale, vă spun cu toată sinceritatea, este o stare de spirit a întregii comunităţi tătare, pentru că această comunitate a existat şi şi-a putut afirma identitatea cel mai bine în România. Nici în ţările cu origine turcă nu a existat şi nu există această posibilitate de afirmare a comunităţii tătarilor. Adică să fii etnic tătar în Turcia, în Azerbaidjan, oriunde doriţi, nu există această posibilitate ca a fi etnic tătar în Dobrogea, în România, cu tot ce înseamnă şi drepturi şi obligaţii, bineînţeles. Singurul stat în care comunitatea tătară poate fi reprezentată în parlament este România‘, a declarat Amet Aledin, care a precizat că vorbeşte în numele acestei comunităţi.

Vezi și Ambasadorul Germaniei, palmă dată UDMR: România, model de conlocuire

FOTO: Amet Aledin, agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MODELUL ROMÂNESC DE PROTECȚIE A MINORITĂȚILOR. Tătarii, reprezentați în parlament doar în România"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/modelul-romanesc-de-protectie-a-minoritatilor-tatarii-reprezentati-in-parlament-doar-in-romania/