Primarul din Băile Tușnad, executat silit, a plătit datoria către ADEC

July 7, 2020 •justitie •Views: 117

Judecătoria Miercurea Ciuc a admis marți, 18 februarie a.c., cererea de încuviințare a executării silite a primarului orașului Băile Tușnad, Albert Tibor, formulată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) prin intermediul unui executor judecătoresc.

Citește și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Remetea, obligat de instanță să îndepărteze o inscripție în limba maghiară de pe primărie

Primarul din Băile Tușnad, Albert Tibor, membru al Partidului Civic Maghiar, a fost obligat de Tribunalul Harghita să plătescă ADEC suma de 1050 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată într-un dosar (1998/96/2017) în care ADEC a solicitat instanței de judecată să-l oblige pe primarul PCM să îndepărteze inscripția „Varoshaza” pe primărie (detalii aici).

Deși primarul PCM din Băile Tușnad ar fi trebuit să pună în excutare sentința Tribunalului Harghita încă din luna octombrie 2018 și să plătească suma de bani pe care o datoreză ADEC, Albert Tibor a refuzat să facă acest lucru, motiv pentru care ADEC s-a adresat unui executor judecătoresc care a întocmit dosarul de executare silită și a demarat procedura executării silite (dosarul aici).

Zilele trecute însă, primarul Albert Tibor a achitat datoria către ADEC prin intermediul unui executor judecătoresc, plătind însă și costurile executării silite. Din păcate toate aceste costuri au fost suportate din bugetul public al primăriei, nu din buzunarul primarului.

FOTO: primarul Albert Tibor, alături de Laszlo Kover, președintele Parlamentului Ungariei

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Primarul din Băile Tușnad, executat silit, a plătit datoria către ADEC"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/primarul-din-baile-tusnad-executat-silit-a-platit-datoria-catre-adec/